Комітет свободи слова підготував проект постанови щодо онлайн-трансляцій засідань комітетів ВР

Комітет свободи слова підготував проект постанови щодо онлайн-трансляцій засідань комітетів ВР

15 Грудня 2014
3514

Комітет свободи слова підготував проект постанови щодо онлайн-трансляцій засідань комітетів ВР

3514
Комітет свободи слова підготував проект постанови щодо онлайн-трансляцій засідань комітетів ВР
Комітет свободи слова підготував проект постанови щодо онлайн-трансляцій засідань комітетів ВР

Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики підготував проект постанови щодо онлайн- трансляцій засідань парламентських комітетів. Про повідомила голова Комітету свободи слова Вікторія Сюмар (народний депутат від «Народного фронту») під час прес-коференції, присвяченій стану свободи медіа в Україні.

 

За її словами, апарат Врховної Ради за дорученням спікера Володимира Гройсмана вивчає технічну можливість для забезпечення інтернет-трансляцій засідань усіх комітетів.

 

«Комітетська діяльність не менш важлива, ніж пленарні засідання парламенту, - акцентувала пані Сюмар. - Саме в комітетах розглядаються проекти законів, заслуховуються міністри, яких ми запрошуємо. На засіданнях комітетів відразу видно, хто як працює. Тому відкрита і публічна робота комітетів Верховної Ради України необхідна для суспільства».

 

Також Вікторія Сюмар висловилася за доцільність публікації в інтернеті стенограм засідань та проектів документів профільних комітетів. Слідом за Верховною Радою запровадити таке інформування громадськості вона пропонує для Кабінету Міністрів і органів місцевої влади. «Це сприятиме довірі населення до влади», - відзначила пані Сюмар.

 

Як писала «Детектор медіа», раніше Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики Верховної Ради України ініціював оприлюднення стенограм засідань парламентських комітетів. При цьому пані Сюмер наголосила на необхідності прозорості та відкритості роботи інших парламентських комітетів.

 

Тим часом 3 грудня народний депутат Павло Різаненко («Блок Петра Порошенка») зареєстрував законопроект № 1228про внесення змін до Закону України «Про комітети Верховної Ради України» (щодо доступу засобів масової інформації до засідань комітетів Верховної Ради України). Автор законопроекту пропонує, щоб представники ЗМІ мали право бути присутніми (а не могли бути запрошені) на засіданнях комітетів, крім випадків, коли за рішенням комітету проводиться закрите засідання. А також щоб вони мали право здійснювати звукозапис, кіно- і відеозйомку, трансляцію засідання по радіо і телебаченню.

 

10 грудня Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики підтримав цей законопроект і рекомендував прийняти його в першому читанні за основу. Голова комітету Вікторія Сюмар запропонувала всім комітетам оприлюднювати на своїх сайтах анонси засідань із порядками денними та стенограми засідань, як це робить Комітет свободи слова.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3514
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду