Міліція перевіряє відомості про начебто побиття журналістки російського каналу LifeNews у Києві

Міліція перевіряє відомості про начебто побиття журналістки російського каналу LifeNews у Києві

27 Листопада 2014
4096
27 Листопада 2014
10:22

Міліція перевіряє відомості про начебто побиття журналістки російського каналу LifeNews у Києві

4096
Міліція перевіряє відомості про начебто побиття журналістки російського каналу LifeNews у Києві
Міліція перевіряє відомості про начебто побиття журналістки російського каналу LifeNews у Києві

Київська міліція буде розслідувати як хуліганство події 26 листопада біля палацу мистецтв «Україна» у Києві, коли агресивно налаштовані молодики вчинили безлад біля входу до приміщення, де мав відбутися  концерт співачки Ані Лорак. Водночас правоохоронці перевіряють відомості щодо нападу на журналістку російського телеканалу LifeNews Євгенію Змановську. Про це йдеться у повідомленні ГУ МВС України в Києві.

 

«Під час здійснення охорони громадського порядку навколо палацу «Україна» троє працівників міліції, намагаючись припинити протиправні дії хуліганів, отримали ушкодження від потрапляння сльозогінного газу у дихальні шляхи та на слизові оболонки очей. Постраждалим медики швидкої надали першу необхідну допомогу на місці.  З числа цивільних громадян ніхто не постраждав. Слідчим відділом Печерського РУ ГУМВС України в Києві відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками частиною  3 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство)», - повідомляє київська міліція.

 

Нагадаємо, кореспондентка російського каналу LifeNews Євгенія Змановська заявила, що її 26 листопада побили у Києві біля палацу мистецтв «Україна» українські колеги-журналісти перед концертом співачки Ані Лорак. Про це вона розповіла під час прямого включення каналу з Києва.

 

Кореспондентка також повідомила, що напад на знімальну групу російського ТБ відбувався на очах співробітників міліції, які, за твердженням пані Змановської, «приєднались до тих, хто бризнув у неї з балончика». На прохання російського оператора допомогти їм вийти звідти український правоохоронець начебто відповів: «Валіть у свою Росію».

 

ГУ МВС України в Києві повідомляє, що наразі дані про побиття російської журналістки внесені до Єдиного обліку повідомлень про злочини та правопорушення і перевіряються.

 

«У низці ЗМІ пройшла інформація про те, що біля палацу "Україна" постраждала журналістка одного з російських телеканалів. Наразі відомості внесені до Єдиного обліку повідомлень про злочини та правопорушення і перевіряються працівниками правоохоронних органів у рамках кримінального провадження, яке вже відкрито», - зазначає ГУ МВС України в Києві. 

 

Нагадаємо, 4 листопада в центрі Києва під час анонсованого «Слов'янського маршу» правоохоронці затримали журналістку телекомпанії LifeNews Євгенію Змановську, оскільки у неї не виявилося при собі документів. Правоохоронці затримали журналістку, яка представилася співробітницею російської телекомпанії LifeNews, однак у неї при собі не виявилося паспорта. Її колега надала міліції паспорт громадянина Росії.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4096
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду