27 лютого – всеукраїнська конференція «Як зробити роботу місцевих рад прозорою?»

26 Лютого 2013
3282
26 Лютого 2013
13:07

27 лютого – всеукраїнська конференція «Як зробити роботу місцевих рад прозорою?»

3282
27 лютого – всеукраїнська конференція «Як зробити роботу місцевих рад прозорою?»

27 лютого відбудеться всеукраїнська конференція «Як зробити роботу місцевих рад прозорою?». Час проведення конференції - з 11.00 до 14.30, місце проведення - Готельний комплекс «Хрещатик», конференц-зала «Андріївська» (м. Київ, вул. Хрещатик, 14). Про це повідомив керівник програми практичної політики Інституту Політичної Освіти, експерт проекту Олександр Солонтай.

 

Під час конференції обговорюватимуться наступні теми: Чи мають люди доступ до інформації в 45 найбільших містах України? Що прописано на місцях в статутах та регламентах? Як привести у відповідність до Закону України «Про доступ до публічної інформації» статути та регламенти? Що саме потрібно зробити в найближчий час, щоб місцеві ради стали прозорими та відкритими? Як формується краща практика забезпечення доступу до інформації? 

 

За підсумками конференції будуть обговорені плани подальших дій в напрямку приведення у відповідність роботи місцевої влади до чинного законодавства.

 

До участі у заході запрошується представники влади, в тому числі - урядовці та народні депутати, а також представники ЗМІ, громадські діячі, представники 45 найбільших міст України та зацікавлені особи.

 

Інститут Політичної Освіти за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження» реалізовує проект «Статут громади - основа правового забезпечення доступу до публічної інформації на місцевому рівні». В рамках проекту було здійснено аналіз забезпечення доступу до публічної інформації в 45 найбільших містах України. Також проведено ряд громадських заходів в регіонах, місцеві ради отримують пропозиції, як привести свою роботу у відповість з законом.

 

За підсумками планується залучення до роботи народних депутатів та створення всеукраїнської довгострокової ініціативи. Партнери конференції - Центр громадянських свобод, Інститут медіа права, громадські організації, які були учасниками громадських обговорень, що пройшли в регіонах України.

 

Контакти: Інститут Політичної Освіти, prozorarada@gmail.com, тел./факс: +38-044-278-55-16, +38-044-235-97-63, тел: +380672764980, Сергій Богданенко, менеджер проекту.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Інститут Політичної Освіти
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3282
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду