25 лютого відбудеться прес-конференція за підсумками конкурсу для українських драматургів «Говорити про кордони»

21 Лютого 2013
2701
21 Лютого 2013
16:26

25 лютого відбудеться прес-конференція за підсумками конкурсу для українських драматургів «Говорити про кордони»

2701
25 лютого відбудеться прес-конференція за підсумками конкурсу для українських драматургів «Говорити про кордони»

Книгарня «Є» та Австрійський культурний форум у Києві запрошує на прес-конференцію та подіумну дискусію за результатами австрійського конкурсу для українських драматургів «Говорити про кордони», яка відбудеться 25 лютого.

 

Початок заходу о 18.00.

 

«Говорити про кордони» - це театрально-літературний проект, що запрошує авторів підійти до проблеми «Життя у добу (політичних) змін». Цю ініціативу у 2004 році розпочав др. Крістіан Папке, який наступного року вперше започаткував конкурс у Македонії. Подальші конкурси були проведені у Сербії, Хорватії, Боснії та Герцеговині, Албанії, Болгарії, Румунії та в Україні.

 

Організатором проекту є Австрійське федеральне міністерство  з європейських та міжнародних справ. Разом із Австрійським культурним форумом у Києві та Представництвом OeAD з питань освіти та науки у м. Львові у співпраці з Австрійським P.E.N.-клубом, Австрійськими бібліотеками за кордоном, Державним театром Карлсруе у Німеччині та Мистецьким Арсеналом, журналом «Простори», театральним фестивалем «Драбина», виданням «Український Тиждень», Центром культурного менеджменту, Форумом видавців у Львові, порталом Zaxid.net та Міжнародним літературним фестивалем Meridian Czernowitz українським авторам у минулому році був запропонований драматургічний конкурс. Тепер творче змагання-2012 добігає кінця.

 

Міжнародне журі, яке наразі ще обговорює результати конкурсу, складає: Неллі Корнієнко, театральний експерт, засновниця Центру Леся Курбаса, Клаус Кузенберг, імпресаріо Державного театру у Нюрнберзі, Чарльз Ріттербанд, австрійський кореспондент газети Neuer Zürcher Zeitung, Петер Шпулер, генеральний директор Державного театру у Карлсруе, Сергій Жадан, письменник.

 

Журі обирає найкращу з 50 п'єс, які надійшли у ході конкурсу.

 

Переможець отримає грошову премію у розмірі 3500 євро, його п'єсу буде перекладено німецькою мовою й опубліковано накладом 11 тис.екз., з них 10 тис. з яких будуть розповсюджені серед населення Відня, а решта - надіслана до усіх найважливіших театральних і літературних інституцій.

 

П'єса-переможиця конкурсу «Говорити про кордони» буде презентована також у німецькомовному просторі на літературному ярмарку у Ляйпцизі та в рамках літературного читання у Відні, на яке буде запрошений автор п'єси. Державний театр Карлсруе гарантує прем'єру п'єси-переможиці у театральному сезоні.

 

Драматургічний конкурс виник завдяки ідеї ближче ознайомитися з ситуацією, яка панує у країнах, що розташовані недалеко від Австрії, а саме - з їх сучасними мистецькими здобутками. Проект передбачає обмін думок, діалог і зустріч: члени журі Неллі Корнієнко, Клаус Кузенберг, Петер Шпулер, а також ініціатор конкурсу Крістіан Папке і директор Австрійського культурного форуму Якуб Форст-Батталія будуть готові до спілкування під час прес-конференції.

 

На знак подяки Австрійський культурний форум наприкінці прес-конференції запрошує на невеличкий фуршет, на який запрошені також автори - учасники конкурсу.

 

Адреса книгарні «Є»: Вул, Лисенка, 3. Медіапартнер заходу - тижневик «Український тиждень». Вхід вільний.

 

Питання та акредитація за адресою o.halushka@book-ye.com.ua чи за тел. (093) 420 15 36 - Оксана Галушка, арт-менеджер книгарні «Є».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Піар-служба книгарні «Є»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2701
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду