17 грудня - круглий стіл у Львові «Нові форми та можливості громадського контролю влади»

13 Грудня 2012
5641
13 Грудня 2012
14:41

17 грудня - круглий стіл у Львові «Нові форми та можливості громадського контролю влади»

5641
17 грудня - круглий стіл у Львові «Нові форми та можливості громадського контролю влади»

17 грудня о 12.00 у Львові (пр. Т. Шевченка, 11, 2 поверх), «Владометр» спільно з Львівським прес-клубом проводять круглий стіл для журналістів «Нові форми та можливості громадського контролю влади», який відбудеться за адресою.

 

Мета заходу - створити дискусійний майданчик для презентації та обговорення громадських ініціатив загальноукраїнського та регіонального рівнів, що займаються різними формами громадського моніторингу влади і спрямовані на демократизацію державних процесів в Україні.

 

До участі в дискусії запрошені представники проектів: «Владометр», Громадянський рух «ЧЕСНО», Громадянська мережа «ОПОРА»,  «Campus 3.0»,  ГО Моніторингово-аналітична група «Цифра».

 

Учасники дискусії презентуватимуть різні методи контролю за владою: вимірювання та стан політичних обіцянок, перевірка роботи політиків за критеріями доброчесності, моніторинг виборчих кампаній щодо дотримання учасниками виборчого процесу українського законодавства та міжнародних стандартів демократичних виборів, моделі впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування в Україні та ін.

 

У заході візьмуть участь:

- Тарас Фролов, керуючий редактор проекту «Владометр», м.Київ;

- Оксана Дащаківська, координатор львівської платформи Громадянського Руху ЧЕСНО;

- Олександр Неберикут, член координаційної ради Громадянської мережі «Опора»;

- Олеся Яремчук, регіональний координатор проекту «Campus 3.0»;

- Назар Бойко,  керівник ГО Моніторингово-аналітична група «Цифра».

 

Питання до обговорення:

Як журналісти можуть використовувати  інструментарій громадських ініціатив у своїй діяльності? Чим представлені проекти відрізняються один від одного? Як вони взаємодіють і чи можлива між ними співпраця? Чи здатні такі ініціативи впливати на майбутнє держави та динаміку суспільного розвитку? Аналіз обіцянок львівської місцевої влади? З якими проблемами зустрічаються представники проектів під час своєї роботи? Як реагує місцева влада та політичні партії на результати проектів: «Владометр», рух ЧЕСНО, громадянська мережа ОПОРА.

 

Акредитація: 066 321 75 85, або е-mail: oleksiv.oksana@gmail.com - Оксана Олексів

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5641
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду