5 грудня - круглий стіл «Політика пам’яті. Масова свідомість. Нові інструменти»

4 Грудня 2012
3622
4 Грудня 2012
13:54

5 грудня - круглий стіл «Політика пам’яті. Масова свідомість. Нові інструменти»

3622
5 грудня - круглий стіл «Політика пам’яті. Масова свідомість. Нові інструменти»

5 грудня о 15.00 у редакції «Дня» відбудеться круглий стіл за участі кращих українських науковців на тему «Політика пам'яті. Масова свідомість. Нові інструменти».

 

«Питання історичної пам'яті упродовж двадцяти років не зникало з порядку денного українських гуманітаріїв, а від заснування газети «День» - зі шпальт цього видання. Утім, сьогодні воно не втратило своєї актуальності. Про це свідчать хоча б результати парламентських виборів: 13% відсотків голосів за Комуністичну партію - пряме свідчення того, що далеко не всі явища минулого переосмислені суспільством.

 

Чого досягли українські історики з точки зору утвердження правдивої історичної пам'яті у масовій свідомості? Щодо яких складних подій минулого вже існує суспільний консенсус? Які ще досі залишаються не переосмисленими? Чи можуть Інтернет-платформи та соціальні мережі стати новими інструментами істориків у їх роботі із суспільством? Щоб знайти відповіді на всі ці запитання «День» проводить круглий стіл «Політика пам'яті. Масова свідомість. Нові інструменти». - повідомляють організатори.

 

Участь у розмові візьмуть:

- доктор історичних наук, заступник директора Інституту історії України НАН України Станіслав Кульчицький

- доктор філософських наук, проректор Острозької академії, публіцист Петро КРАЛЮК

- доктор історичних наук Тарас Чухліб

- доктор історичних наук, керівник Центру історичної політології Інституту політичних і етнонаціональних досліджень Юрій Шаповал

- кандидат політичних наук, історик, публіцист Олександр Палій

- доктор історичних наук, завідувач Центру соціальної історії Інституту історії України НАН України Віктор Горобець

- кандидат історичних наук, публіцист Володимир Бойко

- кандидат історичних наук, керівник Центру соціогуманітарних досліджень ім. В. Липинського Кирило Галушко

- доктор філологічних наук, письменник Володимир Панченко.

 

Фрагменти розмови -на шпальтах «Дня», а також перебіг дискусії можна буде переглянути у відеоформаті на сайті газети http://www.day.kiev.ua.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3622
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду