До 12 жовтня - приймаються заявки на навчання «Журналістика цифрового майбутнього»

2 Жовтня 2012
5112
2 Жовтня 2012
18:12

До 12 жовтня - приймаються заявки на навчання «Журналістика цифрового майбутнього»

5112
До 12 жовтня - приймаються заявки на навчання «Журналістика цифрового майбутнього»

Фонд Ріната Ахметова «Розвиток України» та Могилянська школа журналістики (НаУКМА) оголошують конкурс на участь у Програмі «Журналістика цифрового майбутнього» у 2012-2013 н.р.. Метою проекту є навчання 25 журналістів та редакторів - лідерів ньюзрумів майбутнього - шляхом долучення їх до цифрової культури нових медіа. Слухачі отримають знання та навички цифрових технологій створення контенту, а також збору, обробки та розповсюдження інформації від найкращих українських та закордонних викладачів.

 

Заявки приймаються з 25 вересня по 12 жовтня (включно) 2012 року.

 

Навчання відбувається у вигляді тижневих модулів протягом 8 місяців. Кожний модуль присвячений різним аспектам/проблемам створення контенту та розповсюдження його серед аудиторій (див. також Навчальний план програми на 2012-2013 н.р.). Квітневий модуль є закордонним та пропонується найкращим слухачам за результатами роботи протягом усього періоду навчання, а також за результатами тесту з англійської мови (тест складається напередодні поїздки).

 

Для участі у відкритому конкурсі апліканти мають надати наступні документи:

• Лист підтримки роботодавця (написаний в довільний формі), в якому би зазначалося, що роботодавець не заперечує проти відсутності працівника на робочому місці протягом його перебування на навчанні (на увесь термін навчання - 8 тижнів протягом 8 місяців) - надається під час співбесіди;

• Зразки цифрових творчих доробків - текстового контенту для блогів чи сайтів, фотографій, аудіо- чи відео- доробків, доробків з візуалізації даних або інші доробки, які би демонстрували зацікавленість апліканта у цифрових технологіях. Доробки необхідно завантажити на файлообмінні сервіси одним файлом (архів - rar або zip) та вказати лінк на нього в Анкеті у відповідному полі.

 

Тим, хто за результатами анкетування буде відібраний у наступний тур, в період з 13 по 20 жовтня 2012 року буде запропоновано виконати письмове тестове завдання та надіслати його електронною поштою Приймальній комісії.

 

Тих, хто за результатами виконаних тестів буде відібраний у фінальний тур, 31жовтня - 1 листопада 2012 року буде запрошено на співбесіду із членами Приймальної комісії. Журналістам, що мешкають не в Києві, буде запропонована співбесіда через Скайп.

 

Початок навчання - 12 листопада 2012 року. Навчання на проекті є безкоштовним.

 

Нагадуємо, що «Журналістика цифрового майбутнього» є спільним проектом фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» та Національного університету "Києво-Могилянська академія". За 5 років існування майже 120 випускників отримали унікальні знання, які посприяли їх професійному та кар'єрному зросту. Понад 20 випускників обіймають наразі позиції головних редакторів, шеф-редакторів, керівників медіа-холдингів.

 

Докладніше: fdu.org.ua; j-school.kiev.ua

 

Контактні особи:
Олександр Власенко - керівник освітніх проектів фонду Ріната Ахметова «Розвиток України», тел. +38 (044) 502-52-16, +38 (050) 348-47-43, e-mail: avlasenko@fdu.org.ua

Євген Федченко - керівник Програми, НаУКМА, Могилянська школа журналістики, тел./факс +38 (044) 463-77-02, e-mail: info@dfj.org.ua

Програма DFJ:
04655, м. Київ, вул. Волоська 8/5, корп. 4, оф. 404. Могилянська школа журналістики

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5112
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду