До 5 липня приймаються заявки на тренінг «Національні меншини та біженці в українських медіа»

26 Червня 2012
4166
26 Червня 2012
13:59

До 5 липня приймаються заявки на тренінг «Національні меншини та біженці в українських медіа»

4166
До 5 липня приймаються заявки на тренінг «Національні меншини та біженці в українських медіа»

Міжнародна громадська організація «Інтерньюз-Україна» запрошує журналістів з усіх областей України взяти участь у тренінгу «Національні меншини та біженці в українських медіа - подолання стереотипів та посилення толерантності», який відбудеться в Києві 13-14 липня та 20-21 липня 2012 року.  

 

Теми тренінгів:

-          Становище національних меншин та біженців в Україні, ситуацію з дотриманням їхніх прав;

-          Толерантність і ксенофобію, їхні прояви в Україні;

-           Рівень толерантності до «чужинців» в українських медіа;

-          Стереотипи щодо національних та етнічних меншин в суспільстві й медіа;

-          Як уникнути так званої  «мови ворожнечі» («hate speech») в журналістських матеріалах.

 

50% тренінгу складатимуть практичні завдання, мозкові штурми, дискусії. Будуть розглянуті наступні питання:

  • Які є поширені помилки журналістів та типові «страшилки» при висвітленні інших національностей в медіа та як їх уникнути при підготовці матеріалу?
  • Де шукати та як використовувати об'єктивні дані про національні та етнічні меншини й біженців (правозахисні організації, Інтернет-ресурси тощо)?
  • Як журналістика може ефективно протистояти ксенофобії  та сприяти збільшенню толерантності?
  • Як журналісту не стати іграшкою в руках політиків-маніпуляторів?


Тренери:                                                                                    

 

Максим Буткевич - правозахисник, співкоординатор Проекту «Без кордонів» ГО «Центр Соціальна Дія», що моніторить ситуацію з правами людини у Центральній Азії та інших регіонах, право на притулок та права біженців в Україні, протидію ксенофобії та расизму.  Член Громадської Ради при МВС (2008-2010), член Національного комітету «Amnesty International-Ukraine» (2007-2008). Учасник/тренер Національної освітньої програми «Розуміємо права людини».

 

Ірина Федорович  - правозахисник, координатор проектів Проекту «Без кордонів» ГО «Центр Соціальна Дія». У 2005-2008 роках - прес-секретар «Amnesty  International -Ukraine».

 

В'ячеслав Лихачов - політолог, викладач, спеціаліст з націонал-радикалізму, ксенофобії, міжнаціональних стосунків. Автор понад 60 наукових праць та 300 статтей в українській пресі.

 

Місце проведення: офіс МГО «Інтерньюз-Україна», вул. Ризька 15, м. Київ

 

Час проведення: з  10.00 до 18.00 протягом 2 днів

 

Умови участі:

До участі у тренінгу запрошуються журналісти або редактори загальногонаціонального або  регіонального видання.  Бажано  мати досвід у висвітленні тем, що стосуються теми тренінгів (національні меншини, біженці, ксенофобія, толерантність, расизм), або інтерес до цієї тематики.

 

Для участі у тренінгу необхідно до 18:00 5 липня надіслати онлайн-заявку,  яку також можна заповнити на сайті www.internews.ua, або зареєструватися за телефоном (044) 458-44-40, 501-92-03, моб. тел. 063-433-90-44 (Вікторія Козир). В анкеті просимо вказати одну з двох запропонованих дат тренінгу.

 

Підтвердження участі відібрані учасники отримають 6 липня. Організатор залишає за собою право не пояснювати і не оголошувати причини відмови в участі.

 

Участь у тренінгах є безкоштовною. Учасникам забезпечують:

- відшкодування дорожніх витрати за наявності оригіналів квитків;

- харчування (кава-паузи та обід);

- проживання в двомісних номерах готелю.

 

Тренінги відбуваються в рамках проекту «Сприяння суспільної толерантності до національних меншин та біженців в Україні через збільшення масштабу та якості їх висвітлення в українських медіа» за підтримки Фонду розвитку українських ЗМІ Посольства США в Україні.

 

Із додатковими запитаннями, будь ласка, звертайтеся до координатора тренінгу Вікторії Козир за тел. (044) 458 44 40,  063-433-90-44, або написавши на електронну адресу event@internews.ua.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4166
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду