До 22 квітня РІСУ приймає заявки на конкурс серед журналістів, які пишуть про релігійне життя

11 Квітня 2012
5411
11 Квітня 2012
15:35

До 22 квітня РІСУ приймає заявки на конкурс серед журналістів, які пишуть про релігійне життя

5411
Переможець отримає премією Блаженного Кароля Войтили
До 22 квітня РІСУ приймає заявки на конкурс серед журналістів, які пишуть про релігійне життя

Редакція порталу «Релігійно-інформаційна служба України» проводить конкурс серед українських журналістів за найкращий матеріал або серію матеріалів, присвячених різним аспектам релігійного життя в Україні і світі. Про це повідомляє сайт.

 

Переможець буде нагороджений премією Блаженного Кароля Войтили. Конкурс проводиться удруге.

 

Номінантами на премію можуть бути журналісти, публіцисти, які працюють у різних жанрах (новини, репортажі, журналістські розслідування, аналітика, колумністика) та блогери. Відзначаються автори (а не матеріали) за один або кілька власних матеріалів, які були опубліковані за період від червня 2011 року.

 

За інформацією видання, рекомендувати номінантів можуть: редакційні колективи, незалежні експерти, релігійні та громадські організації, а також окремі особи чи групи осіб та члени журі. Листа з рекомендацією можна надіслати на адресу редакції або на порталі РІСУ. Також голосування відбувається в мережі Facebook.

 

«Головні критерії відбору кандидатів: - автор якісно, неупереджено представляє релігійне життя в Україні та світі; - номінант володіє глибоким розумінням релігійного контексту, виявляє вміння представити те, що непомітне для інших, зацікавити релігійною тематикою; - автор вміє подати «болючі» моменти так, щоби не нашкодити самій Церкві, та запропонувати вихід з кризових ситуації; -  своїми публікаціями автор привертає увагу світських мас-медіа і суспільства до релігійного життя в Україні та світі; - бажано, щоби автор у своїх публікаціях відстоював засади релігійної свободи», - повідомляє редакція порталу.

 

При цьому, редакція наголошує, що релігійні погляди автора не впливають на рішення журі. До розгляду прийматимуться лише матеріали, які зроблені у відповідності до стандартів журналістики (об'єктивність, неупередженість, правдивість, дотримання авторського права тощо).

 

Висунення кандидатів у номінанти відбувається до 22 квітня. Журі до 30 квітня має визначити переможця конкурсу і 2-3 лауреатів.

 

Результати конкурсу будуть оголошені під час конференції «Церква в інформаційному суспільстві», яку проводить РІСУ 4-5 травня у Львові.

 

Як писала «Детектор медіа», премія була заснована редакцією РІСУ 2011 року з нагоди беатифікації папи Івана Павла ІІ. Першим лауреатом Премії блаж. Кароля Войтили рік тому стала публіцист Катерина Щоткіна.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5411
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду