26-30 травня - тренінг з технології проведення журналістських розслідувань (Сімферополь)

14 Березня 2012
3527
14 Березня 2012
11:38

26-30 травня - тренінг з технології проведення журналістських розслідувань (Сімферополь)

3527
26-30 травня - тренінг з технології проведення журналістських розслідувань (Сімферополь)

26-30 травня 2012 року у Сімферополі ГО «Інститут розвитку регіональної преси» (ІРРП) проведе п'ятиденний тренінг з технології проведення журналістських розслідувань поглибленого рівня, для журналістів усіх видів ЗМІ України.

 

Тренери: Олег Хоменок та Валентина Самар.  

 

Тренінг зосереджується на специфіці планування телевізійних, газетних та мультимедійних  розслідувань, роботі з документальними джерелами та іншими носіями інформації. Особливу увагу буде приділено техніці проведення інтерв'ю, спілкуванню з офіційними та неофіційними джерелами інформації. Передбачено проведення польових розслідувань.

 

Участь у тренінгу надасть журналістам можливість підвищити професійний рівень, обговорити спільні проблеми з колегами, отримати консультації експертів.

 

Програма тренінгу:

 

День 1
10.00-13.00 Особливості телевізійних, радійних і газетних розслідувань, структура і планування.
13.-14.00 Обід.
14.00-17.30 Особливості роботи з документальними джерелами і матеріальними носіями інформації в процесі розслідування.

День 2
10.00-13.00 Техніка інтерв'ю в процесі розслідування, спілкування з офіційними і неофіциальнимі джерелами інформації в процесі розслідування.
13.-14.00 Обід.
14.00-17.30 Планування практичних завдань для груп. 

День3
Практичне завдання для 3 груп, одна з яких займатиметься телевізійним розслідуванням, дві - розслідуванням для газет і Інтернет-видання.

День 4
Продовження практичного завдання. Монтаж знятого матеріалу, дизайн статей. 

День 5
10.00-13.00 Представлення і розбір результатів практичних завдань, обговорення результатів тренінгу.
13.-14.00 Обід.
14.00-17.30 Розбір результатів практичних завдань, підведення підсумків тренінгу. 

 

На  тренінг поглибленого рівня запрошуються журналісти, які вже мають базові знання та досвід проведення журналістських розслідувань й високу мотивацію.

 

Для участі у тренінгу необхідно заповнити онлайн-анкету до 4 травня 2012 року.

 

Журналісти друкованих та онлайн-ЗМІ мають додати до заявки три примірники власних розслідувань, надрукованих у 2011-2012 роках, а за їх відсутності - три найкращі, на їх погляд, авторські матеріали за останні півроку. ТБ-журналісти мають надіслати два журналістські розслідування або найкращі, на їх погляд, авторські матеріали, які вийшли у ефір у 2011-2012 роках (надсилайте гіперпосилання на безкоштовні файлообмінники з вашими матеріалами, гіперпосилання на YouTube та інше).

 

Адреса для надсилання матеріалів - irrp.org.ua@gmail.com. У листі треба вказати: П.І.Б. та захід, на участь у якому ви надсилаєте матеріали.

 

Участь у тренінгу є безкоштовною. Групи учасників тренінгу формуються на конкурсній основі. ІРРП повідомить запрошеним учасникам про участь до 11 травня 2012 року. Учасникам з інших міст пропонується проживання в готелі та компенсація витрат на проїзд.

 

Контакти: irrp.org.ua@gmail.com  або 067-547-22-33

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3527
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду