Інститут медіа права почав набір журналістів на дистанційний курс медіаправа

1 Березня 2012
4416
1 Березня 2012
16:47

Інститут медіа права почав набір журналістів на дистанційний курс медіаправа

4416
Інститут медіа права почав набір журналістів на дистанційний курс медіаправа
Інститут медіа права вшосте починає дистанційне навчання з медіа права для журналістів. Дистанційний курс медіа права - це форма дистанційної освіти журналістів з метою підвищення їхніх знань про медіа законодавство, стандарти свободи слова та практику Європейського суду з прав людини.
 

Навчання проходитиме на сайті дистанційних курсів Інституту Медіа Права (medialaw.in.ua)

 

Протягом кількох місяців слухачі курсу отримуватимуть навчальні матеріали, підготовані спеціалістами Інститут медіа права. Матеріали з'являтимуться в навчальному модулі раз на тиждень та складатимуться з двох частин - основної частини, обов'язкової для прочитання (3-4 сторінки тексту), і додаткової, що міститиме перелік літератури з цієї ж теми (як правило, у вигляді інтернет-посилань), яку бажано прочитати. Слухачі матимуть змогу глибше ознайомитися з тими темами, які є для них найбільш цікавими. Все спілкування відбуватиметься через навчальний модуль. Слухачі також матимуть можливість ставити викладачам додаткові запитання та ініціювати обговорення окремих тем. Курс складатиметься з 21 уроку. 

 

Контроль знань відбуватиметься за допомогою трьох тестів. Тести базуватимуться лише на обов'язкових матеріалах.

 

Після успішного складання підсумкового тесту учасники отримають сертифікат про проходження Дистанційного курсу медіаправа.

 

Тематика курсу включає (але не обмежується ними) такі теми:

  • позови про захист честі та гідності;
  • втручання у приватне життя;
  • доступ до інформації;  
  • захист журналістських джерел;
  • правові питання проведення фото та відео зйомки;
  • авторське право та суміжні права;  
  • ліцензування телерадіомовлення;
  • журналістика та Інтернет;
  • практика Європейського суду з прав людини;
  • стандарти суспільного мовлення.

 

Проведення цього дистанційного курсу стало можливим завдяки підтримці американського народу, що була надана через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Інтерньюз нетворк. Зміст матеріалів є виключно відповідальністю Інституту медіа права та не обов'язково відображає точку зору американського уряду, USAID та Інтерньюз. 

 

Вимоги до кандидатів:

- бути практикуючим журналістом

- мати прагнення до нових знань

 

Якщо ви бажаєте стати слухачем Дистанційного курсу медіаправа, вам потрібно зареєструватися на навчальному модулі (medialaw.in.ua), записатися на курс і заповнити анкету, що знаходиться в меню «Тести та анкети».

 

Навчальна група формуватиметься на конкурсних засадах. 

 

Кінцевий термін прийому анкет: 15 березня 2012 року включно.

 

Результати відбору будуть доступні для перегляду у меню  «Тести та анкети» до 23 березня 2012 року.

 

Про додаткові можливості стати учасником дистанційного курсу можна дізнатись за посиланням  

 

За додатковою інформацією з питань участі  в Дистанційному курсі медіаправа звертатися до Інститут медіа права: електронна адреса -  i_law@medialaw.kiev.ua телефон/факс: (044) 284-61-64.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4416
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду