25 та 26 листопада – презентації книг польського репортера Маріуша Щиґела

20 Листопада 2011
4496
20 Листопада 2011
18:33

25 та 26 листопада – презентації книг польського репортера Маріуша Щиґела

4496
25 та 26 листопада – презентації книг польського репортера Маріуша Щиґела
Цього тижня в Україні відбудуться презентації українських перекладів літературних репортажів Маріуша Щиґла про Чехію. У п’ятницю 25 листопада  о 18.00 зустріч пройде у київській книгарні «Є», що на вул. Лисенка, 3. У суботу 26 листопада  о 18.00 заплановано зустріч у львівській книгарні «Є» на пр. Свободи, 7.
 
Автор представить книги «Ґоттленд» та «Зроби собі рай». Модератор – Лесь Белей. До розмови запрошений «український чехофіл» Юрій Винничук.
 
Маріуш Щиґел – відомий польський репортер і письменник, працівник відділу «Великий формат» варшавської «Gazeta Wyborcza», співзасновник Польської школи репортажу.
 
Отримав освіту журналіста та політолога у Варшавському університеті. У 16 років став репортером тижневика «Na przełaj». Працював на телебаченні. 2002 року він припинив працювати на телеканалі TV Polsat і зосередився на написанні статей для видання «Gazeta Wyborcza». Його роботи включені до різноманітних антологій, присвячених польській журналістиці. Найвизначнішими є його дослідження, присвячені Чехії, зокрема культурному та соціальному життю мешканців Чехословаччини та сучасної Чехії.
 
 
 

 
Ґоттленд (видавництво «Грані-Т», 2010, пер. Б.Матіяш)
Історичні обставини, у яких жили чехи впродовж ХХ століття, їхні ікони й табу, про які вони не люблять говорити, чеська трагічна й водночас смішна неоднозначність мають щось від тієї атмосфери, яку так майстерно «вигадав» великий пражанин Франц Кафка. У «Ґоттленді» перед читачем розгортається панорама чеських доль ХХ століття і відкривається світ, який, здається, зник після останнього десятиліття ХХ століття, але дуже багато в чому ще й донині залишається у нас за вікном.
 
Зроби собі рай (видавництво «Темпора», 2011, пер. А.Бондар) 
Книга присвячена сучасній Чехії: її культурі, історії, менталітету. Автор описує життя знакових фігур чеської культури, їхнє життя та світогляд. Стиль Маріуша Щиґела належить до кращих зразків польської школи репортажу. Книга зацікавить як богемістів, чехофілів так і читачів, кого цікавить сьогодення сусідньої постсоціалістичної країни.
 
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4496
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду