19 жовтня - презентація Томаша Пйонтека «Як змінювати суспільство?»

18 Жовтня 2011
3850
18 Жовтня 2011
11:19

19 жовтня - презентація Томаша Пйонтека «Як змінювати суспільство?»

3850
19 жовтня - презентація Томаша Пйонтека «Як змінювати суспільство?»

19 жовтня 2011, середа, 18:30  Центр візуальної культури НаУКМА  Сковороди, 2,   Староакадемічний корпус, 1-й поверх     

          

20 жовтня 2011, четвер, 19:00 - Книгарня «Є»  вул. Лисенка, 3    


Розповідає Томаш Пйонтек


Модератори - Олексій Радинський, Василь Черепанин
 

Томаш Пйонтек - письменник, публіцист «Політичної критики» (Krytyka Polityczna), автор скандальної книги «Героїн» (українське видання - «Фоліо», 2004), частково заснованої на власних досвідах. Цього року, у відповідь на беатифікацію Йоанна Павла ІІ, у видавництві «Політичної критики» вийшов полемічний памфлет Пйонтека «Анти-Папа», що став першою в Польщі систематичною та безкомпромісною критикою діяльності Кароля Войтили. Остання на сьогодні книжка Пйонтека - книга віршів «Підручник для першого класу», фрагменти якої прозвучать в українському перекладі.

tomaszpiatek.pl

 

Українська редакція «Політичної критики» створена середовищем Центру візуальної культури НаУКМА.

 

Друге число «Політичної критики» присвячено зростанню правого радикалізму в Україні та світі, політиці світової фінансової кризи, що є двигуном цього зростання, а також явищу кримінального переслідування художників.

 

Серед авторів номеру - Джорджо Аґамбен, Віталій Атанасов, Алєксандр Бікбов, Євгенія Бєлорусець, Ілья Будрайтскіс, Олександр Володарський, Денис Горбач, Ярослав Грицак, Сергій Жадан, Славой Жижек, Артур Жмієвський, Олександр Івашина, Томаш Пйонтек, Славомір Сєраковський, Інна Совсун, Оксана Тімофєєва, Андреас Умланд, Антон Шеховцов.

Номер проілюстровано художніми проектами Яель Бартани, групи «Війна», Олександра Володарського, Микити Кадана, Йоанни Райковської, Вільгельма Саснала та Сантьяґо Сьєрри.

 

http://vcrc.ukma.kiev.ua/uk/pk/

http://krytykapolityczna.pl

http://politicalcritique.org

 

 

 

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3850
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду