15 листопада – пікет біля Консульства Російської Федерації, присвячений переслідуванню журналістів

15 Листопада 2010
15589
15 Листопада 2010
12:41

15 листопада – пікет біля Консульства Російської Федерації, присвячений переслідуванню журналістів

15589
15 листопада – пікет біля Консульства Російської Федерації, присвячений переслідуванню журналістів

15 листопада о 14.30 відбудеться пікет біля Консульства Російської Федерації (вул. Кутузова, 8), присвячений переслідуванню журналістів і соціальних активістів в Російській Федерації. Журналісти запрошуються не тільки висвітлювати подію, але й для безпосередньої участі.

 

Приводом пікету є недавні події, пов'язані з нападами на російських журналістів.

 

Як повідомляла ТК, 6 листопада опівночі на журналіста російського видання «Коммерсант» Олега Кашина напали двоє невідомих. Вони чекали на журналіста у дворі його будинку з букетом квітів. За словами очевидців, Кашина били «предметом». Лікарі зафіксували у нього переломи верхньої та нижньої щелеп, гомілки, струс головного мозку і травматичний відрив фаланг пальців. Нині кореспондент перебуває у відділі реанімації 36-ї міської лікарні Москви.

 

13 листопада 2009 року був жорстоко побитий журналіст Михайло Бекетов, який викрив махінації адміністрації міста Хімки. Також організатори пікету нагадують, що 19 січня 2009 року були вбиті адвокат Станіслав Меркелов і журналіст Анастасія Бабурова. Саме Станіслав Меркелов був адвокатом Михайла Бекетова.

 

За даними організації «Репортери без кордонів», в Російській Федерації 8 журналістів було вбито і 40 побито тільки протягом останнього року.


Як повідомляють організатори пікету, цими днями по всьому світі проходять акції солідарності з Олегом Кашиним, які співпали по часу з акціями на підтримку журналіста Олексія Гаскарова і «хімкинського заручника» Максима Солопова.



Контактна особа Олександр Володарський 0950573156

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15589
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду