19 червня − всеукраїнська акція на підтримку харків’ян

16 Червня 2010
945
16 Червня 2010
13:52

19 червня − всеукраїнська акція на підтримку харків’ян

945
19 червня − всеукраїнська акція на підтримку харків’ян

19 червня громадяни з різних міст України вирушать до Харкова з метою допомогти харків'янам відстояти Центральний парк культури та відпочинку ім. Максима Горького. У суботу о 10:00 розпочнуться Громадські слухання, на яких буде вирішуватися доля харківських зелених насаджень і Лісопарку.

 

Чи вдасться харків'янам відстояти 130 га парку у центрі міста, залежить від того, чи зможе їх підтримати вся Україна. Солідарність українців має показати, що влада не всесильна, а громадськість має право голосу.

 

Початок всеукраїнської акції  на підтримку громадських слухань - о 10.00.

 

Збір та реєстрація учасників  -  о 9.00.

 

Місце збору та проведення: м. Харків, Київський райвиконком, вул. Чернишевська, 55, (найближча ст.метро «Університет»). 

 

Мирні слухання будуть відбуватися за участі влади та активних представників громадськості, після чого буде ухвалена резолюція.

 

По закінченню громадських слухань запрошуємо мешканців з інших міст та регіонів долучитися до створення «живого» символу підтримки - ­висадження у парку М.Горького клумби з квітів, які своєю колористикою та розмаїтістю демонструватимуть всеукраїнську підмогу харківській місцевій громаді.

 

У суспільно-мистецькій акції візьмуть участь місцеві художники, митці, музиканти. Цей незахищений острівець з квітів символізуватиме не лише бажання  українців жити у зелених, екологічно чистих містах, а також має стати жестом спротиву свавіллю місцевої влади.

 

Початок суспільно-мистецької акції у парку - о 12.30.

 

Харків потребує Вашої підтримки! Величезним внеском у справу, яка торкається кожного, може бути Ваше особисте рішення власним коштом приїхати до Харкова і висловити свою громадянську позицію на підтримку харків'ян.

 

Всеукраїнська акція відбудеться без партійної символіки.

 

Довідка. У м. Харкові з 20 травня по 2 червня 2010 відбулося протистояння між міською владою та мешканцями міста. Причиною протистояння стала вирубка дерев для будівництва автодороги у центральному міському парку. Міська влада пояснює будівництво автодороги необхідністю підготовки до проведення футбольних матчів Євро-2012. Насправді основною причиною будівництва є незаконний продаж міською владою ділянок землі у Харкові під приватну забудову. Розуміючи, що знищення парку в центрі міста площею 130 га, значно погіршить екологічний стан Харкова, Харків'яни стали на захист парку.

За додатковою інформацією з питань суспільно-мистецької акції звертатися до:

 

Оксани Олексів (м. Київ) за тел. 066 321 75 85, або e-mail: newcitizen.info@gmail.com,

Дарини  Галатченко (м. Київ) за тел. 066  354  1132, або e-mail: d.halatchenko@gmail.com

з питань громадських слухань:  до Олега Вяткіна (м.Харків) за тел. 095 13962 78 , або e-mail: troll_eco@ukr.net

 

Організаційну та інформаційну підтримку надає Громадська кампанія Новий Громадянин www.newcitizen.org.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
945
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду