1 грудня стартує виставка-симпозіум «Революційні моменти»

30 Листопада 2009
3019
30 Листопада 2009
18:52

1 грудня стартує виставка-симпозіум «Революційні моменти»

3019
1 грудня стартує виставка-симпозіум «Революційні моменти»

1 грудня стартує проект «Революційні моменти» за підтримки Польського Інституту в Києві, Фундації «Центр Сучасного Мистецтва у Києві», Національного Університету Києво-Могилянська Академія та Інституту Адама Міцкевича.

 

Проект куратора та митця Єжи Онуха зосереджений на дослідженні феноменів процесу, коли, з одного боку, революційні рухи впливають на мистецтво, а, з іншого, мистецтво сприяє мобілізації мас. На створення проекту його надихнув своєрідний настрій річниці: 20 років з моменту падіння Берлінського муру, а, заразом, і комунізму, а, з іншого боку, - 5 років Помаранчевій революції в Україні. Збіг цих річниць підштовхує до аналогій, аналізу та порівнянь... Це були моменти мобілізації суспільства, коли звичайні громадяни стали активними учасниками політичного життя країни, інакше кажучи, - «вийшли на сцену» .

 

Упродовж 20 днів митці, передусім, мистецька група Р.Е.П., розміщуватимуть у місті сітілайти, проводитимуть майстер-класи, братимуть участь у дискусіях та майстернях, пов'язаних із темою проекту.

 

Кульмінацією проекту стане симпозіум, що відбудеться 19 грудня. Він складатиметься з двох дискусій. У першій візьмуть участь науковці, дослідники та активісти з Великобританії, Канади, Німеччини, Польщі, Словаччини та України. Серед них - відомий британський історик і політолог Ендрю Вілсон, автор кількох праць, присвячених Україні, та професорка Університету Західного Онтаріо Марта Дичок, фахівець із політики та історії Східноєвропейських країн, зокрема України. Учасники дискусії будуть обговорювати момент народження протесту та його перехід у революцію, роль ЗМІ у революційних рухах тощо. До другої дискусії долучаться митці, куратори, активісти та інтелектуали з України і Польщі. Вони обговорюватимуть взаємовпливи між політикою та мистецтвом.

 

Спільно з дослідниками та митцями, глядачі-учасники запрошуються до участі у дискусії на тему революційних змін: тих, що вже відбулися, а також тих, які назрівають.

 

З подробицями можна ознайомитися тут.

 

Проект триватиме від 1 до 20 грудня 2009 року у приміщенні колишнього Центру Сучасного Мистецтва при Національному Університеті Києво-Могилянська Академія за адресою:

 

місто Київ, вулиця Сковороди, 2.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3019
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду