23 вересня о 18:00 - перегляд короткометражних фільмів у рамках засідання Київського медіа-кіноклубу

23 Вересня 2009
21542
23 Вересня 2009
13:00

23 вересня о 18:00 - перегляд короткометражних фільмів у рамках засідання Київського медіа-кіноклубу

21542
23 вересня о 18:00 - перегляд короткометражних фільмів у рамках засідання Київського медіа-кіноклубу

23 вересня о 18:00 в рамках засідання Київського медіа-кіноклубу відбудеться  перегляд короткометражних фильмів «M'ясниця 1;2;2,5», «Універсамні війни», «Революція Ртів», «Код Біорізноманіття».

 

Фонд ім. Фрідріха Еберта (Регіональне представництво в Україні та Білорусі) та Молодіжний правозахисний центр в рамках всеукраїнського кінофестивалю «Стале життя» запрошують журналістів та блоггерів, громадських активістів, 23 вересня 2009 року, о 18.00,  взяти участь у Київському медіа-кіноклубі.

 

У програмі - перегляд короткометражних фильмів - учасників фесту «Стале життя», серед яких анімаційні: «M'ясниця 1;2;2,5», «Універсамні війни», «Революція Ртів», «Код Біорізноманіття». Всеукраїнський фестиваль «Стале життя» ініціювала громадська організація «ECCE HOMO», Одеса. Фестиваль проходить у Києві, Одесі, Тернополі та інших містах України. Він присвячений поширенню ідеї сталого розвитку та гармонізації сучасного життя. Докладніше: http://stalezhyttya.org.ua/

 

Універсамні війни / Grocery store wars (Виробництво: Free Range Studios, 2006 р. тривалість: 6 хв, США)

Універсамні війни - весела  короткометражка, у якій компанія лялькових героїв у складі: Cuke (огірочок) Skywalker, Ham (шинка) Solo, Chewbroccoli (жуй броколі) і старий мудрий Obi Wan Cannoli (щось на кшталт налисника з сиром) б'ються проти Дарта Тейдера (Darth Tader) - злого володаря Темної Сторони Ферми. Чи зможуть органічні повстанці врятувати принцесу Lettuce (салат) та вчасно знищити Мертву Диню? Або Кьюк буде досвідчений темною стороною ферми, і тоді імперія забруднень і пестицидів захопить панування на ринку за допомогою свого арсеналу генетичних технологій, опромінення і токсичних хімікалій.

 

М'ясниця / Meatrix (1, 2 and 2,5) (Виробництво: Free Range Studios, 2003 р. тривалість: 4; 5; 2,5 хв., США)

«М'ясніца» - коротка анімаційна пародія на всім відому «Матрицю», яка розповідає глядачам про проблеми, пов'язані з індустріальним сільським господарством, сучасними технологіями в області виробництва м'ясо-молочних продуктів. Головні персонажі фільму - троє супергероїв, а саме Лео - молодий кабанчик, який роздумує над тим, чи є він насправді «вибраним», Курiйця - перната захисниця домашнього господарства та Мупфіус, - бик у чорному макінтоші, що мріє про зелені пасовища.

 

Революція ротів/ The mouth revolution (Виробництво: Free Range Studio, 2006 р. тривалість: 5 хв., США)

Роти світу об'єднуються, щоб протистояти трансжирам, штучним складовим, ГМО та пестицидам в новій короткометражній стрічці режисера фільмів, що найчастіше переглядаються в Інтернеті за весь час його існування. «Ротова революція» - це гумористичний художній фільм, який, пародіюючи історію та сучасну культуру, інформує глядачів про життєву необхідність вживання справжньої, органічної їжі. Історію розповідають революційні роти, які взяли на себе відповідальність самі вирішувати, що вони будуть їсти, а що ні. Персонажі Зуб та капітан Рот проголошують свій "Ротіфест" - Декларацію Нетравлення, яка пояснює їхні цілі та вимоги: Ні трансжирам, Ні ГМО, Ні пестицидам та Ні штучним складникам.

 

Код біорізноманіття / Bio daversity code (Виробництво: Free Range Studio, 2007 р. тривалість: 6 хв., США)

Хто вбив білого ведмедя? Справа Софі Кефаль та Роберта Пінгвіна - розв'язати код Біо Різноманіття. Виявляється, зменшення біологічного різноманіття потроху вбиває нас усіх. Шляхом зміни клімату, занадто стрімкого розвитку, люди знищують головні вузли і саме павутиння життя. Код (Біо)Різноманіття - це пародійна флеш-анімація, що ілюструє, як наше здоров'я залежить від біологічно різноманіття

 

Ззасідання Київського медіа-кіноклубу 23 вересня проходить в рамках Тижня клімату в Україні, який триває з 18 до 26 версня 2009 року. З цієї нагоди також буде продемонстровано фільм Альберта Ґора "Незручна правда" про зміну клімату. Серед гостей клубу - активісти руху 350.org та  Ірина Ставчук, координатор з питань зміни клімату Національного екологічного центру України.

 

Перегляд пройде у арт-галереї «Худграф» за адресою: вул. Тарасівська, 3.

 

Реєстрація: Ольга Веснянка, vesna@prostirzmin.org, 8050 3346604, або ж при вході до «Худграфу» з 18.00.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21542
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду