23 квітня – круглий стіл «Релігія. Мас-медіа. Суспільство»

13 Квітня 2009
5694
13 Квітня 2009
15:32

23 квітня – круглий стіл «Релігія. Мас-медіа. Суспільство»

5694
23 квітня – круглий стіл «Релігія. Мас-медіа. Суспільство»

23 квітня  Інститут журналістики КНУ ім. Тараса Шевченка, Відділення релігієзнавства Інституту філософії НАНУ, Центр релігійної інформації і свободи Української асоціації релігійної свободи, Релігійно-інформаційна служба України проведуть круглий стіл «Релігія. Мас-медіа. Суспільство».

 

Українці належать до тих європейських народів, у яких релігійний фактор відіграє важливу роль. У той же час ми відрізняємося значною поліконфесійністю, яка рідко зустрічається в Європі. З іншого боку, щоразу зростає вплив мас-медіа на формування громадської думки. Тому дуже важливо, наскільки тема релігійного життя і релігійно-суспільних процесів об'єктивно представлена у ЗМІ, чи мас-медіа формують об'єктивне уявлення про релігійні організації і процеси в Україні та світі, чи церковні діячі вміють співпрацювати з мас-медіами.

 

Планується обговорити такі питання:

 

- Динаміка висвітлення релігійної тематики в українських ЗМІ: зміни, тенденції, наголоси, підтексти.

- Як мають реагувати священнослужителі на неприємні публікації: анафема, критика чи вияв любові до ближнього і професіоналізм душпастиря?

- Медіаосвіта у сучасному служінні Церкви.

- Альтернативні медіапродукти та ідеї.

- Ініціативи об'єднання. Етика релігійного журналіста.

 

Повідомляти про свою участь у круглому столі слід до 15 квітня.

 

Довідка: проф. Алла Бойко - boyko_alla@ukr.net, проф. Людмила Филипович - lfilip56@gmail.com, Тарас Антошевський - ukr@risu.org.ua

 

Телефон: 8 (050) 431-48-52.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5694
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду