16 вересня посольство Чеської Республіки в Україні запрошує на вернісаж виставки «Дехто з нас»

16 Вересня 2008
4269
16 Вересня 2008
11:10

16 вересня посольство Чеської Республіки в Україні запрошує на вернісаж виставки «Дехто з нас»

4269
16 вересня посольство Чеської Республіки в Україні запрошує на вернісаж виставки «Дехто з нас»

Посольство Чеської Республіки в Україні запрошує на вернісаж виставки «Дехто з нас».

Відкриватиме виставку Прем’єр-міністр Чеської Республіки Мірек Тополанек.

Захід відбудеться 16 вересня 2008 року о 13.00 год за адресою: Київ, Галерея «Лавра», вул. Івана Мазепи 17, тел. +380 44 280 02 90

 

Від 2001 року у Чеській Республіці діє невелике угрупування журналістів і істориків. Воно називається (з лат. «після війни»). Його члени кличуть себе «збирачі» і за допомогою радіотехніки записують історії, спогади, занотовують мемуари, збирають щоденники, фотографії і взагалі все, що стосується тоталітарних режимів минулого століття – нацизму і комунізму. Вони відвідують ветеранів з обох сторін – як членів рухів опору, так і колишніх співробітників державних органів. В їх задумі – «зобразити минуле століття очима окремої людини».

На сьогодні, за 7 років праці, Post Bellum відвідали і записали історії 860 свідків, зібрали більш ніж 1500 годин звукозаписів, понад 3000 фотографій. Чеське радіо транслює документальний цикл передач, створений на матеріалах цієї збірки, який називається «Історії ХХ століття». З 2006 року з’явилося 117 документів.

Виставка «Дехто з нас» представляє долі чехословацьких «в’язнів сумління» 50-х років минулого століття.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4269
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду