18-26 вересня 2008 року пройде серія навчальних семінарів для суддів та журналістів на тему «Судова влада та засоби масової інформації»

22 Серпня 2008
23035
22 Серпня 2008
16:54

18-26 вересня 2008 року пройде серія навчальних семінарів для суддів та журналістів на тему «Судова влада та засоби масової інформації»

23035
18-26 вересня 2008 року пройде серія навчальних семінарів для суддів та журналістів на тему «Судова влада та засоби масової інформації»

Проект Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Україна: верховенство права» у партнерстві з Академією суддів України та Українським освітнім центром реформ 18-26 вересня 2008 року проводить серію навчальних семінарів для суддів та журналістів на тему «Судова влада та засоби масової інформації». Метою навчання є підвищення відкритості судів для громадськості, налагодження ефективного взаємозв'язку між суддівським корпусом та засобами масової інформації, підвищення рівня обізнаності суспільства про роботу судів та хід розгляду судових справ.

Головними доповідачами на семінарах виступлять:

* Гарі Хенґстлер, директор Національного центру стосунків судів ЗМІ ім. Дональда В. Рейнолдса, Університет Невади-Ріно (США);

* Ліа Гуровіц, директор з законодавчих, міжурядових та громадських зв'язків, Суди округу Колумбія (США);

 Шован Батерворс, редактор рубрики «Читачі», газета «The Guardian» (Великобританія).

Семінари торкатимуться таких питань стосунків судів та ЗМІ: документи Ради Європи та Європейського суду з прав людини, вплив засобів масової інформації на формування довіри та впевненості громадськості, вільна преса та справедливий суд: балансування прав, питання доступу, узгодження дій судів та засобів масової інформації, суди та агенції новин, інтерв'ю для ЗМІ, суддя як посадова особа, вимоги професійної етики суддів, проведення зйомок у залі судового засідання, особливості висвітлення судових процесів, пов'язаних з торгівлею людьми.

Одноденні семінари для ЗМІ відбудуться 19 вересня в Києві, 23 вересня у Львові та 26 вересня у Вінниці.

У рамках семінарів планується також організувати круглі столи за участі суддів та журналістів і редакторів засобів масової інформації. Такі круглі столи буде проведено 18 вересня в Києві, 22 вересня у Львові та 26 вересня у Вінниці.

До участі в семінарах запрошуються редактори та журналісти українських ЗМІ, що хочуть підвищити свій фаховий рівень у висвітленні діяльності судів. Запрошуються редактори та журналісти, що раніше не брали участь в таких семінарах, що їх організовував проект «Україна: верховенство права» 2007-2008 рр. Організатори беруть на себе витрати з проїзду, проживання та харчування учасників.

Для реєстрації слід надіслати заповнену аплікаційну форму (також розміщена на сайті проекту «Україна: верховенство права» www.ukrainerol.org.ua) до кінця дня понеділка, 8 вересня 2008 року, на адресу agorbal@ukrainerol.org.ua.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23035
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду