У жовтні розпочне роботу «Університет журналістської майстерності»

4 Вересня 2008
10655
4 Вересня 2008
07:39

У жовтні розпочне роботу «Університет журналістської майстерності»

10655
У жовтні розпочне роботу «Університет журналістської майстерності»

УАВПП та Система Компаній «Кока-Кола в Україні» оголошують про початок проекту «Університет Журналістської Майстерності».

Мета проекту – надати молодим особам, які починають кар’єру в журналістиці або бажають покращити та систематизувати знання та досвід, вже набуті у цій професії, доступ до сучасних знань, познайомити їх з професіоналами медіа ринку та навчити сучасним принципам побудови якісних мас-медіа.

Проект спрямований на талановитих молодих журналістів, які переважно працюють та мешкають поза межами столиці.

Тема першого навчального модулю - «Сучасна журналістика. Світовий досвід, українські реалії та шлях до професійного розвитку».

Головні завдання навчальних програм «Університету Журналістської Майстерності»:

· Навчити компетентно поводитися з фактами та працювати з інформацією

· Прищепити навички професійного пошуку джерел інформації та перевірки інформації

· Пояснити принципи складання текстів, жанри подачі інформації, навчити обирати жанр, який найбільш точно пасує як до теми, так і до зібраної інформації

· Розповісти про професійно-етичні принципи роботи журналіста. Навчити відрізняти «джинсу» від професійно підготовленого матеріалу. Навчити продавати свій розум і навички, не зраджуючи інтересам читача.

В програмі першого навчального модулю:

· Перший блок: «Стандарти сучасної журналістики»

· Другий блок: «Інструментарій новинної журналістики»

· Майстер клас «Професійна взаємодія журналіста з прес-службою компанії» від Олесі Жулинської, директора із зв’язків з громадськістю Компанії «Кока-Кола Україна».

· А крім цього - екскурсія на завод "Кока-Кола Беверіджиз Україна".

На перший навчальний дводенний модуль запрошені наступні тренери:

- Савінов Віктор - лектор та тренер з питань організації газетно-журнального виробництва, методик підвищення якості матеріалів в ЗМІ, формування сітки мовлення телеканалів. Професіонал з 21-річним досвідом практичної роботи у ЗМІ як шеф-редактор, генеральний директор, головний редактор, генеральний продюсер, коментатор та журналіст

- Наталія Лігачова - головний редактор видання "Детектор медіа".

 
Правила відбору в учбові групи:

З 13 серпня 2008 оголошено прийом робіт від журналістів на перший навчальний модуль, який відбудеться 16-17 жовтня 2008 в Києві. Прийом заявок триватиме до 30 вересня 2008 року.

Вік слухачів: 21- 28 років

Квоти за географічним принципом: 20% - Київ, 80% - регіони України.

Вища або незавершена вища освіта.

Загальна кількість слухачів – 20 чоловік.

«Університет Журналістської Майстерності» безкоштовно навчає слухачів, які пройшли конкурсний відбір. Учасникам компенсується вартість проїзду до Києва та назад, харчування та проживання.

Групу слухачів буде відібрано шляхом конкурсу поданих документів. Перелік документів на конкурс:

· Резюме (Вказати вік, освіту, досвід і місце роботи, контактні телефони та адресу. Чим точніше опише себе журналіст, тим більше шансів у нього пройти конкурсний відбір)

· Аргументуючий лист (претендент повинен пояснити свій інтерес та мотивацію до навчання в «Університеті», описати свої особисті риси, розкрити кар'єрні і життєві плани. Чим переконливіші будуть аргументи на користь навчання, тим більше шансів у кандидата)

· Опубліковані роботи (копії 3-5 робіт). Надіслані матеріали оцінюються за такими критеріями: креативність теми, стиль викладення матеріалу, відповідність статті концепції видання та інтересам читачів, актуальність інформації, глибина розкриття теми, кількість використаної додаткової інформації, використання інфографіки.

Надіслані матеріали учасникам не повертаються.

Завершальним етапом відбору є рішення Ради Опікунів (в окремих випадках можлива телефонна співбесіда кандидата з представником Ради Опікунів). До складу ради входять: Олексій Погорелов (генеральний директор УАВПП), Валерій Іванов (президент Академії Української Преси, професор), Олеся Жулинська (директор із зв’язків з громадськістю Компанії «Кока-Кола Україна»).

Заявки слід надсилати заявки на e-mail: organizator@uapp.org

або поштою на адресу УАВПП: 04071, м. Київ вул.Межигірська, 22, кв.20

Контактна особа з питань участі – Ольга Басюк.

Тел. для довідок : 8 (044) 425-57-87

Переможцям буде повідомлено про перемогу телефоном після 3 жовтня 2008.

Крім того, результати конкурсного відбору буде представлено на сайті: www.uapp.org.

 

 

MMR

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10655
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Женя из Таращи
5717 дн. тому
Вадик, ты еще спроси тут, кто такая Лигачева, и не подстава ли это-))) Я и не знала ,что ты уже в 11 лет работал....причем журналистом.
C 22 стажем
5718 дн. тому
А кто такой, простите, этот Савинов? 22 года работаю в укр. журналистике, а не слышал о таком. Это подстава?
Божок
5720 дн. тому
Савинов енд Лигачева бесплатно - вери куууул! Запишутся не молодые, а ребята, которые захотят шару. Нужен честный отбор, а не как всегда только по прихоти спонсора, в данном случае - Кока-колы.
Евгений
5729 дн. тому
Комментатор, ты что-то профтыкал в этой жизни. Савинов - шикарный медиатренер, возможно, лучший в Украине, здорово дрессирует главных редакторов, мозги вправляет как надо. Молодым будет ОЧЕНЬ полезно послушать, уму поучиться.
Коментатор
5735 дн. тому
А чому толковому може навчити "лектор" Савінов? він ані тренер, ані лектор....
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду