Оголошено початок проекту для молодих журналістів «Журналістське розслідування у Східній та Південній Україні»

6 Серпня 2008
7247
6 Серпня 2008
16:18

Оголошено початок проекту для молодих журналістів «Журналістське розслідування у Східній та Південній Україні»

7247
Оголошено початок проекту для молодих журналістів «Журналістське розслідування у Східній та Південній Україні»

Чеська громадська організація «Člověk v tísni» (www.peopleinneed.cz) спільно з проектом «Гідна Україна» оголошують початок проекту «Журналістське розслідування у Східній та Південній Україні», який спрямований на залучення молодих журналістів до жанру журналістське розслідування. Проект передбачає участь журналістів з Харківської, Луганської, Донецької, Дніпропетровської областей та АР Крим.

В проекті можуть взяти участь люди до 30 років, котрі вже працюють у сфері журналістики або починають свою журналістську діяльність.

Заявки на участь в проекті приймаються до 31 серпня 2008. Наповнення заявки:

– резюме (1 сторінка, обов’язково контакти)

– короткий опис теми журналістського розслідування (1 сторінка)

– зразки опублікованих матеріалів

Заявки на участь в проекті приймаються в електронному вигляді на адресу investzur@clovekvtisni.cz українською, російською та англійською мовами.

З поданих заявок будуть визначені учасники проекту Журналістське розслідування у Східній та Південній Україні.

Реалізація проекту передбачена на період з 8 вересня 2008 до 24 жовтня 2008. За роботу над журналістським розслідуванням і його публікацію в регіональних ЗМІ учасник проекту отримає гонорар.

Темою журналістського розслідування може бути будь-яка локальна проблема – політична, соціальна, комунальна, суспільна, екологічна, культурна та інші. Однією з умов проекту є приналежність теми журналістського розслідування до того регіону, в якому буде опубліковано матеріал.

Учасники проекту будуть мати можливість консультуватися у журналістів-професіоналів, які працюють в жанрі журналістського розслідування, протягом цілого проекту (робота з джерелом інформації, документами, правові консультації, підготовка матеріалу до публікації).

Публікація журналістського розслідування в ЗМІ є обов’язковою умовою проекту. Розслідування може бути опубліковано в регіональних ЗМІ лише після затвердженого консультантом матеріалу.

Для публікації в ЗМІ журналістське розслідування повинно відповідати: стандартам журналістської етики, правовим законодавчим нормам, вимогам конкретного видання (розмір статті, якщо мова про друковане видання, якісні фотографії, хронометраж для відео - чи радіо сюжету, якісне відео).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7247
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду