16-17 квітня – підсумкова конференція проекту «Мовна політика в Україні: антропологічні, лінгвістичні аспекти та подальші перспективи»

8 Квітня 2008
9495
8 Квітня 2008
11:49

16-17 квітня – підсумкова конференція проекту «Мовна політика в Україні: антропологічні, лінгвістичні аспекти та подальші перспективи»

9495
16-17 квітня – підсумкова конференція проекту «Мовна політика в Україні: антропологічні, лінгвістичні аспекти та подальші перспективи»

Національний університет «Києво-Могилянська академія» запрошує взяти участь у роботі конференції, присвяченій завершенню проекту «Мовна політика в Україні: антропологічні, лінгвістичні аспекти та подальші перспективи»

 

Час проведення конференції:

Середа, 16 квітня 2008 року, 10.00 – 18.00

Четвер, 17 квітня 2008 року, 10.00 – 13.00

 

Місце проведення:

Національний університет «Києво-Могилянська академія»

Конґреґаіцйна зала, Староакадемічний корпус

Як повідомляють організатори, головним результатом проекту є «концепція майбутньої мовної політики України, яка базується на провідній ролі української мови як основної в процесі державотворення і враховує інтереси мовних меншин, зокрема російської». Другим результатом проекту є «створення моделі мовної політики для інших країн пострадянського простору».

 

Зазначається, що проект «базується на ґрунтовному аналізові нинішньої мовної ситуації України в усіх суспільних сферах (законодавство, політика, освіта, ЗМІ, судочинство), на антропологічному дослідженні, на даних всеукраїнського опитування, а також на результатах опитування фокус-груп у п’ятьох містах України (Київ, Львів, Донецьк, Луцьк, Одеса)».

 

Члени проекту:

* Юліана Бестерс-Дільґер, славіст (Віденський університет/Фрайбурзький університет, Австрія/Німеччина)

* Білл Баурінґ, правник (Лондонський університет, Великобританія)

* Володимир Кулик, політолог (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень НАН України)

* Лариса Масенко, мовознавець (Національний університет «Києво-Могилянська академія»)

* Віра Сквирська, антрополог (Кембриджський університет, Великобританія)

* Ганна Залізняк, соціолог (Центр соціологічних досліджень «Громадська думка», Київ)

* 4 аспіранти: Сальваторе Дель Ґаудіо (Віденський університет, Австрія), Оксана Калиновська (НаУКМА), Богдана Тарасенко (НаУКМА), Надія Трач (НаУКМА).

 

Програму конференції можна завантажити тут.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9495
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду