«Стоп цензурі!» вдалося поставити намет біля МВС (ОНОВЛЕНО)

27 Травня 2013
10206

«Стоп цензурі!» вдалося поставити намет біля МВС (ОНОВЛЕНО)

10206
Хоча міліція спершу не давала цього зробити, оскільки, мовляв, це є порушенням правил благоустрою
«Стоп цензурі!» вдалося поставити намет біля МВС (ОНОВЛЕНО)

Журналісти - учасники руху «Стоп цензурі!» намагаються встановити тимчасовий інформаційний центр у вигляді намету під стінами Міністерства внутрішніх справ (вул. Богомольця, 10). Однак їм цього не дозволяє зробити міліція. Про це повідомляє кореспондент «Детектор медіа» з місця подій.

 

Намет встановлює журналістка Анастасія Станко, яка о 13:00 подала повідомлення до Київської міської державної адміністрації про проведення громадської акції. Однак вона не отримала вхідного номера, який їй обіцяють повідомити в КМДА о 15:00.

 

Міліціонери не дають встановити намет, оскільки, за їхніми словами, пані Станко на це не має прав і це є порушення правил благоустрою. Міліція має намір конфіскувати намет і скласти протокол про адмінправопорушення.

 

Акцію висвітлюють близько 30 журналістів різних ЗМІ, у тому числі телеканалів. На місце також прибули співробітники представництва Єврокомісії в Україні та Посольства США.

 

Зрештою, міліція відмовилися від своїх намірів конфіскувати намет і дала змогу журналістам встановити тимчасовий інформаційний центр, який збиратиме матеріали про побиття журналістів 18 травня і контролюватиме хід виконання вимог руху.

 

Анастасія Станко і Тетяна Чорновіл. Фото Світлани Остапи

 

Журналіст Наталія Соколенко зачитала вимоги, які висувають учасники «Стоп цензурі!»:

 

1. Ефективного розслідування побиття та перешкоджання професійній діяльності наших колег, із залученням фото та відео матеріалів від журналістів, а також матеріалів журналістських розслідувань.

 

2. Проведення та оприлюднення результатів службової перевірки, а також порушення кримінальної справи щодо працівників МВС, які були присутніми під час побиття журналістів, та проігнорували дії нападників.

 

3. Публічно оприлюднити інформацію про підстави, у т.ч. копії відповідних документів супроводження автомашинами ДАЇ БРДМ, що брав участь у сутичках на вул. Малій Житомирській.

 

4. Щотижневого публічного звіту про хід цих розслідувань та перевірок.

 

Учасники руху вважають, що МВС намагається перекрутити очевидні факти, а також покриває винуватців побиття журналістів 18 травня під час проведення мітингу.

 

Представник міліції. Фото Світлани Остапи

 
Азад Сафаров, Сергій Андрушко та інші журналісти. Фото Світлани Остапи
 
 Поки ставили намет, за рогом вишикувалися такі чоловіки. Фото Світлани Заліщук

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10206
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Юлія Сірош
3988 дн. тому
Я за цензуру. За жорстку цензуру, яка б відсіяла геть усе те лайно, що крутиться на нашому радіо та телебаченню. А ці козли є аморальними сволотами, що гноблять наш народ та знищують нашу культуру та мораль.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду