З квартири журналіста "7 днів" намагалися викрасти компромат?

27 Листопада 2001
753
27 Листопада 2001
11:57

З квартири журналіста "7 днів" намагалися викрасти компромат?

753
З квартири журналіста "7 днів" намагалися викрасти компромат?
Невідомі скоїли напад на квартиру тележурналістки УТ-1 Грети Цвік. Вона повідомила ІМІ, що 19 листопада її чоловік, повертаючись додому, знайшов броньовані вхідні двері відкритими, а замок - виламаним. Проте, другі двері залишались зачиненими - всередину невідомі зловмисники не потрапили. Оскільки Цвік вийшла з дому близько другої, а її чоловік повернувся о 14.30, це дозволило припустити журналістці, що спроба проникнення в квартиру відбулася у цей півгодинний проміжок.

Увечері журналістка викликала міліцію, які засвідчили спробу пограбування квартири.

На думку Грети Цвік, грабіжники могли шукати відеокасети з матеріалами журналістського розслідування в якому брала участь особисто вона і група російських тележурналістів. На основі цих відеоматеріалів готувався фільм про корупцію у найвищих ешелонах української влади. Вона відмовилась повідомити робочу назву фільму, оскільки це "прямо вказало б на зацікавлену сторону". За її словами, ця назва була відома в Україні тільки двом людям - особисто їй і екс-президент НТКУ Вадиму Долганову.

19 листопада президент НТКУ Вадим Долганов був звільнений з роботи наказом президента України Леоніда Кучми.

Вночі з 19 на 20 зник весь відеоархів програми "7 днів". З повідомленням про це 20 листопада працівники програми звернулися до інформагенцій Інтерфакс-Україна і УНІАН, проте інформація так і не була поширена. Повідомляє www.imi.com.ua

Читайте також:

Що, на вашу думку, змусило-таки президента відправити Вадима Долганова у відставку? Які будуть наслідки звільнень-призначень? Чи є перспектива якогось поступу до суспільного телебачення?

Долганова ушли… Сторожука пришли…

Державне телебачення: ненадрукована арифметика
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
753
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду