«Іллєнко Фільм» починає зйомки фільму «Толока» за мотивами віршу Тараса Шевченка

20 Лютого 2013
7343
20 Лютого 2013
16:27

«Іллєнко Фільм» починає зйомки фільму «Толока» за мотивами віршу Тараса Шевченка

7343
«Іллєнко Фільм» починає зйомки фільму «Толока» за мотивами віршу Тараса Шевченка

Зйомки фільму «Толока» розпочнуться 26 лютого у Національному музеї народної архітектури та побуту України - Пирогово. Про це повідомляє прес-служба компанії «Вавилон».

 

Кінострічка тривалістю у 110 хвилин за віршем Тараса Шевченка «У тієї Катерини хата на помості» - це екранізація поетичної мініатюри (балади) Кобзаря з розширенням біографій дійових осіб до масштабів історичних узагальнень від часів козаччини до сьогодення. Фільм охоплює 14 важливих фрагментів  історії України.

 

Автор сценарію та режисер фільму - Михайло Іллєнко. Виробництво кінофільму здійснює компанія «Іллєнко Фільм» за фінансової підтримки Державного агентства України з питань кіно, яке очолює Катерина Копилова, та за сприяння Благодійного фонду «Велика родина», голова Наглядової Ради - Віра Ульянченко.

 

Виробничий бюджет стрічки складає 28 112 371 грн. 75 коп., державне фінансування - 14 056 185 грн. 88 коп.

 

«Фільм «Толока» - це наше прагнення створити для вірша Т.Г.Шевченка «У тієї Катерини хата на помості», не змінюючи жодного слова поета, нову сучасну кінематографічну «обкладинку»,  - зазначає Михайло Іллєнко.

 

«Толока» - це перша масштабна екранізація твору Кобзаря за часів Незалежності України.

 

Стрічка вийде на екрани у 2014 році.

 

Вероніка Коробенюк для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7343
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду