Колектив «Чорноморки» погрожує страйком, якщо йому завтра не виплатять борги по зарплаті

6 Лютого 2013
4930
6 Лютого 2013
19:20

Колектив «Чорноморки» погрожує страйком, якщо йому завтра не виплатять борги по зарплаті

4930
4 лютого в телекомпанії змінився топ-менеджмент
Колектив «Чорноморки» погрожує страйком, якщо йому завтра не виплатять борги по зарплаті

Колектив Чорноморської телерадіокомпанії погрожує оголосити страйк, якщо до 7 лютого не отримає зарплату за кілька місяці попередньої роботи. Про це йдеться у відкритому листі колективу «Чорноморки» до народних депутатів Верховної Ради України, копія якого надійшла на адресу «Детектор медіа».

 

За словами авторів листа, три тижні тому, коли затримка зарплатні становила чотири місяці (не рахуючи заборгованості за попередні роки), співробітники Чорноморської ТРК учергове висловили вимогу про виплату заборгованості. Колективу видали зарплатню за жовтень. «Ну а тих, хто обурювався особливо голосно, Сенченко А. В. (народний депутат Андрій Сенченко, один із засновників Чорноморської ТРК. - ТК), "оштрафував" і заявив, що "таким не місце в нашому колективі"», - йдеться в листі.

 

Співробітники виявили, що їхня офіційна зарплата дорівнює встановленому в Україні мінімуму, а неофіційна частина називається «премією». Журналісти написали колективне звернення в прокуратуру і міліцію, вимагаючи сприяння в погашенні заборгованості із зарплати і наведення порядку в бухгалтерії телекомпанії. «На заклик про допомогу відгукнулися прем'єр-міністр АРК А. Могильов і спікер ВР АРК В. Константинов, заявивши, що не залишаться осторонь конфлікту», - йдеться в листі. За словами авторів листа, нині йдеться про суму заборгованості близько 100 тис. грн.

 

«4 лютого народний депутат А. Сенченко суворо попередив, що "змін на краще не буде, ідіть і краще працюйте!". Наша відповідь була такою: якщо до 7 лютого колектив не отримає зарплату за минулі місяці, на телекомпанії почнеться страйк. Нам, самі розумієте, нічого втрачати, крім своїх "ланцюгів"», - йдеться у відкритому листі.

 

Під відкритим листом підписалися 20 осіб.

 

Ведучий Чорноморської ТРК Володимир Андронакі на своїй сторінці у Facebook написав, що він особисто при свідках повідомив про вимоги колективу президента телекомпанії Олену Титаренко. «Вона відповіла, що про наші вимоги і про страйк знає. Дала зрозуміти, що грошей журналістам платити поки не збираються. Хто б сумнівався!», - написав пан Андронакі.

 

«Детектор медіа» намагатиметься отримати коментарі пана Сенченка.

 

 

 

 

Як пише газета «События», що входить до одного холдингу з Чорноморською ТРК, 4 лютого Андрій Сенченко оголосив колективу про реорганізацію структури телекомпанії. Крім того, що з'явилися нові відділи, до структури «Чорноморки» увійшли редакція газети «События» із сайтом і рекламне агентство «Гуру Медіа Груп» у якості комерційного відділу Чорноморської ТРК.

 

При цьому відбулися зміни в топ-менеджменті телекомпанії. Президентом «Чорноморки» стала Олена Титаренко, старша донька співзасновниці телекомпанії, народного депутата Людмили Денисової (її молодша донька Олександра Квітко є головним редактором телекомпанії).

 

Комерційним директором телекомпанії була призначена директор «Гуру Медіа Груп» Людмила Журавльова. А виконавчий директор Лариса Нестерчук залишила «Чорноморку» за власним бажанням.

 

Нагадаємо, що фінансові проблеми і заборгованість по зарплаті існують на Чорноморській ТРК протягом останніх двох років. 20 березня 2012 року вперше за 17 років існування «Чорноморки» внаслідок страйку співробітників в ефір не вийшов випуск новин. Унаслідок переговорів було досягнуто компромісу - співробітникам телекомпанії виплатили 70% зарплати за лютий, після чого вони вийшли на роботу. Але проблеми продовжилися. Влітку в телекомпанії відбулися масові скорочення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4930
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду