Ігор Мірошниченко ініціює розслідування діяльності Нацради і закликає президента звільнити її членів

28 Січня 2013
5272
28 Січня 2013
13:54

Ігор Мірошниченко ініціює розслідування діяльності Нацради і закликає президента звільнити її членів

5272
Ігор Мірошниченко ініціює розслідування діяльності Нацради і закликає президента звільнити її членів

Народний депутат, заступник голови Комітету з питань свободи слова та інформації Ігор Мірошниченко ініціюватиме створення тимчасової слідчої комісії у парламенті з розслідування діяльності Нацради з питань телебачення та радіомовлення, законності ухвалення рішень її членами та фактів відсутності будь-якого контролю за дотриманням умов надання ліцензій на мовлення вітчизняними телерадіокомпаніями. Про це йдеться в заяві пана Мірошниченка, що надійшла на адресу «Детектор медіа».

 

Днями народний депутат отримав відповідь від Нацради на свій депутатський запит від 29 грудня 2012 року з приводу конкурсу на вільні частоти, в результаті якого 26 грудня з 23-х заявок Національної радіокомпанії України задоволена була лише одна. За словами пана Мірошниченка, відповіді на пряме питання назвати конкретні вимоги до претендентів на радіочастоти Нацрада йому так і не надала.

 

На думку Ігоря Мірошниченка, існує достатньо підстав для створення тимчасової слідчої комісії.

 

Також народний депутат звернувся до Президента України з проханням звільнити членів Нацради, призначених президентом, «у зв'язку з прийняттям Національною радою з питань телебачення та радіомовлення антидержавницьких рішень, якими надаються безпідставні переваги окремим приватним суб'єктам інформаційної діяльності та витісняються національні радіокомпанії з інформаційного простору України, що призводить до обмеження конституційних прав громадян та становить загрозу інформаційної безпеки держави».

 

Крім того він просить президента доручити генпрокурору, голові Службі безпеки України та посадовим особам Ради національної безпеки і оборони України провести перевірку відповідності дій та рішень Нацради національним інтересам держави.

 

Генерального прокурора Ігор Мірошниченко просить перевірити законність дій та рішень Нацради щодо розподілу частот мовлення з використанням вільних радіоканалів у FM-діапазоні (від 26.12.2012). Генпрокурора і голову СБУ народний депутат просить розслідувати імовірні корупційні правопорушення при розподілі частот.

 

З повним текстом депутатського звернення Ігоря Мірошниченка до Президента України, секретаря РНБОУ, генпрокурора, уповноваженого з прав людини, голови Комітету з питань свободи слова та інформації й голови СБУ можна ознайомитися тут (doc.).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5272
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду