СТБ: не можна поновити Османа Пашаєва на роботі, бо він не з’являється на каналі

22 Січня 2013
7280
22 Січня 2013
12:59

СТБ: не можна поновити Османа Пашаєва на роботі, бо він не з’являється на каналі

7280
Осман Пашаєв заявляє, що готовий прибути на канал після того, як отримає наказ про поновлення на роботі
СТБ: не можна поновити Османа Пашаєва на роботі, бо він не з’являється на каналі

Телеканал СТБ  заявляє, що не відмовляється виконувати рішення Апеляційного суду міста Києва щодо поновлення на роботі журналіста Османа Пашаєва та відповідних виплат на його користь. Про це йдеться у коментарі, наданому прес-службою каналу «Детектор медіа».

 

«Телеканал СТБ є законослухняною компанією, і ми завжди дотримуємося всіх вимог законодавства України. Через це ми виконаємо рішення суду, незалежно від того, згодні ми з ним чи ні», - зазначив заступник голови правління ПрАТ «ММЦ-СТБ» Анатолій Максимчук.

 

Однак канал наголошує, що для повного і належного виконання рішення суду у частині поновлення на роботі Осман Пашаєв має прибути на телеканал: станом на 22 січня 2013 року  він не з'являвся на СТБ.

 

Також пан Максимчук вважає, що інформацію про те, що СТБ умисно не впускав представників державної виконавчої служби, є некоректною.

 

«Державний виконавець був допущений на канал. Після ознайомлення з наданими ним документами, ми виявили, що вони були неналежно оформлені. Ми попросили виправити виявлені недоліки, але на цей час виправлені документи до нас ще не надходили. Як тільки ми отримаємо виправлені документи, нами будуть сплачені грошові кошти на рахунок Державної виконавчої служби згідно рішення суду», - сказав Анатолій Максимчук.

 

Як вже повідомляла «Детектор медіа», представник Османа Пашаєва у суді Юрій Свірко планує написати заяву до прокуратури та міліції про злочин щодо невиконання каналом СТБ судового рішення про поновлення пана Пашаєва на роботі та виплати йому  компенсації.  За його словами, СТБ  умисно не впускав кур'єра від виконавчої служби.

 

Осман Пашаєв у коментарі «Детектор медіа» сказав, що  перед тим, як прибути на канал, має бути наказ про його поновлення на роботі: «Про моє звільнення канал повідомив мене телеграмою. Ніщо не заважає й зараз повідомити мене телеграмою про поновлення на роботі, яку вони можуть надіслати на мою київську адресу. Крім того, у них є мої телефони, я на всі дзвінки відповідаю, постійно доступний у мережі. Тому навіть сьогодні 22 січня вони можуть мене повідомити про поновлення. Але нагадаю, що на телеканал намагався потрапити судовий виконавець, але приватна охорона його не пропустила».

 

Нагадаємо,  Осман Пашаєв позивався до ТОВ «Міжнародний медіацентр - СТБ» і просив суд поновити його на роботі та виплатити 480 тис. грн компенсації моральної шкоди та 50,8 тис. грн зарплати за час вимушеного прогулу (близько чотирьох місяців).

 

Шевченківський районний та Київський апеляційний суди відмовили Осману Пашаєву в поновленні на СТБ. Юрій Свірко оскаржив рішення в касаційній інстанції. Однак Вищий спеціалізований суд України (ВССУ) відхилив касаційну скаргу, зазначивши, що вона необґрунтована. Представник позивача звернувся до Верховного суду, який скасував постанову ВССУ і направив справу на повторний розгляд до ВССУ. Після цього ВССУ прийняв рішення на користь журналіста Османа Пашаєва у справі проти СТБ, однак суд не поновив його на роботі, а спрямував справу на повторний розгляд до Київського апеляційного суду.

 

26 вересня Апеляційний суд міста Києва повторно розглянув справу за позовом журналіста Османа Пашаєва до СТБ і прийняв рішення на користь позивача. Відповідно до рішення суду СТБ має виплатити Осману Пашаєву 284 тисячі 891 гривень компенсації за час вимушеного прогулу та 5 тисяч моральної компенсації.

 

Окрім цього 10 грудня 2012 року Юрій Свірко подав ще один позов до Шевченківського суду Києва:«Як представник Пашаєва я вимагаю стягнути з СТБ заробітну плату з вересня 2012 року, тобто відтоді як відбулось поновлення на роботі». Цю справу розглядає суддя Наталія Притула. Наступне засідання відбудеться у лютому.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7280
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду