У квартирі журналіста газети «Експрес» виявили прослушку (ОНОВЛЕНО)

6 Січня 2013
6225
6 Січня 2013
17:39

У квартирі журналіста газети «Експрес» виявили прослушку (ОНОВЛЕНО)

6225
пристрій був зашитий у домашній одяг
У квартирі журналіста газети «Експрес» виявили прослушку (ОНОВЛЕНО)
У приватній квартирі журналіста відділу розслідувань газети «Експрес» Тараса Зозулінського виявлено пристрій для прослуховування. Про це повідомляє сайт видання
 
  
За цією інформацією, пристрій був зашитий у домашній одяг. Зорзулінський пов`язує це із журналістською діяльністю, зокрема, підготовкою відділом розслідування газети ряду резонансних розслідувань. У грудні він підготував публікації щодо причетності родини прем'єр-міністра України Миколи Азарова до заволодіння активами на кримському узбережжі, оборудок навколо дачі Президента у Магарачі, зловживань міліцейського підприємства коштами громадян України.  
 
Як зазначає «Експрес», запрошений редакцією експерт підтвердив, що «це пристрій для негласного зняття інформації дуже високої якості із автономним джерелом живлення».


Тарас Зозулінський та редакція газети подали заяви та повідомлення про злочин до Галицького РВ ЛМУ ГУМВС України у Львівській області, ГУМВС України у Львівській області, Прокуратури Львівської області та Управління Служби Безпеки у Львівській області.
 
Керівник відділу розслідувань газети «Експрес» Світлана Мартинець переконана, що міліція зобов'язана негайно розпочати кримінальне провадження щодо незаконних дій невідомих осіб з проникнення до квартири журналіста та встановлення у ній пристрою для негласного зняття інформації, адже це неможливо трактувати інакше як втручання у приватне та особисте життя людини, а також пряме перешкоджання законній професійній діяльності журналіста.
 
По 17-тій Тарас Зозулінський повідомив, що отримав телефонний дзвінок від слідчого Галицького райвідділу міліції, який заявив, що до його квартири журналіста виїхала оперативна група з метою проведеня обшуку. На запитання, чи є на ці дії санкція суду, працівник міліції заявив, що «санкцію спробуємо взяти, але якщо її не буде, обшук всерівно проведемо». При цьому слідчий сказав, що не дозволить бути присутніми при обшуку журналістам та будь-яким «стороннім» особам.
 
Після цього до квартири Тараса Зозулінського вирушила група журналістів газети «Експрес»  та відеоператори.  
 
Близько 20-ї правоохоронці відмовилися від намірів проводити обшук цього дня. Натомість йому запропонували 7 січня о 9.00, з'явитися у місцевий райвідділ міліції на допит. Тарас Зозулінський сказав, що назважаючи на вихідний, обов'язково прийде у міліцію.
  
«Детектор медіа»
 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6225
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
хехе
4129 дн. тому
чем батарейка не автономный источник питания?
savyk juster
4129 дн. тому
«це пристрій для негласного зняття інформації дуже високої якості із автономним джерелом живлення». А как это возможно - "автономный источник питания" в домашней одежде? У товарища журналиста в кармане халата установлен генератор? Извините, господа, но это - полный бред!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду