Працівника автовокзалу, який перешкоджав журналістам 11 каналу, засудили за ст. 171 Кримінального кодексу

29 Грудня 2012
7841
29 Грудня 2012
09:36

Працівника автовокзалу, який перешкоджав журналістам 11 каналу, засудили за ст. 171 Кримінального кодексу

7841
За умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів він сплатить штраф
Працівника автовокзалу, який перешкоджав журналістам 11 каналу, засудили за ст. 171 Кримінального кодексу

Кіровський районний суд Дніпропетровська визнав 28 грудня 2012 року винним співробітника автовокзалу, який перешкоджав професійній діяльності знімальної групи місцевого 11-го телеканалу, повідомив сам телеканал. Про це повідомляє «Радіо Свобода».
 
Справа перебувала в суді понад два місяці. Працівника автовокзалу засудили за статтею 171 Кримінального кодексу умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів до сплати штрафу. Розміри не уточнюються.
 
За даними 11-го каналу, в суді співробітник сказав, що не знав, що журналісти мають право вільно здійснювати зйомку у громадських місцях.
 
31 серпня працівник комунального підприємства чинив перешкоди у роботі знімальної групи 11-го телеканалу. Він штовхав оператора та кореспондента, розбив відеокамеру, коли телевізійники намагалися одержати інформацію про факти неправомірного стягнення плати за паркування.
 
Було порушено кримінальну справу.
 
Стаття 171 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7841
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду