Український National Geographic під керівництвом Ольги Вальчишиної виходитиме українською мовою

7 Грудня 2012
18828
7 Грудня 2012
15:20

Український National Geographic під керівництвом Ольги Вальчишиної виходитиме українською мовою

18828
Перший номер вийде в березні 2013 року
Український National Geographic під керівництвом Ольги Вальчишиної виходитиме українською мовою

У березні 2013 року вийде перший номер української версії журналу National Geographic. Про це «Детектор медіа» повідомила Юлія Стефанишина, генеральний директор видавництва Sanoma Media Ukraine - видавця журналу.

 

Головним редактором журналу стане Ольга Вальчишена (на фото), яка наразі обіймає посаду заступника головного редактора журналу «Фокус» (Український медіахолдинг). Хто ще працюватиме в українському National Geographic, поки не вирішено - пані Вальчишена приступає до її формування. Редакція розпочне свою роботу в січні.

 

National Geographic в Україні виходитиме українською мовою. «Це було рішення моє й Оліне», - повідомила пані Стефанишина.

 

Журнал традиційно виходитиме щомісяця, орієнтовна вартість - 25-35 гривень, як у всіх видань Sanoma Media Ukraine. «National Geographic розрахований на розумних, мислячих людей, не керівників, здебільшого на чоловіків, але відсотків 20, думаю, буде й жіночої аудиторії», - описує майбутню аудиторію пані Стефанишина.

 

Основний контент National Geographic буде мережевим, оскільки над матеріалами працює міжнародна команда, яка здійснює наукові експедиції по всьому світу. До обов'язків української редакції входитиме відбір з архівів National Geographic Society матеріалів, які можуть бути цікавими українському читачеві, відбір українських матеріалів і фотографій «Я впевнена що в нас буде великий пул фотографів, - говорить пані Юлія Стефанишина. - Редактору слід розуміти, що люди тут читають, чого не читають, вона формуватиме редакційну політику».

 

Sanoma Media Ukraine веде переговори про запуск української версії всесвітньо відомого журналу National Geographic протягом кількох років. Спершу запуск планувався на грудень 2008 року, потім його перенесли на березень-квітень 2009-го, але відклали на невизначений термін, до кінця економічної кризи. Восени 2010-го року видавництво відкликало ліцензію через нерентабельність цього проекту. Але згодом поновило переговори. За інформацією «Детектор медіа», у вересні 2012-го сторони досягли домовленості зі зміненими ліцензійними умовами.

 

Кілька років тому українське видання National Geographic вже існувало. Проте воно не мало в Україні власної редакції - його функція зводилася до розповсюдження, збирання й розміщення місцевої реклами. Обсяг рекламних надходжень був невеликим, тому видання закрили. Зараз в Україні розповсюджується російська версія видання.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - Focus.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18828
Коментарі
14
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Пилип з конопель
4124 дн. тому
Чудово. Головне, не робити, як вони робили в "Фокусі" оці випуски "Красивої країни" - про деякі міста писали просто не виходячи з київської редакції, передираючи якійсь брєд з інтернета. Але якщо робитимуть якісно, буду читати. На відміну від "Фокуса".
Влад
4134 дн. тому
Якщо українською, пидпишусь, обіцяю.
Вій
4158 дн. тому
"Прекрасний проект" Український Тиждень - теж збитковий, здається. Та й не такий він прекрасний. Але справа дійсно не у мові - а у мудаках, про яких навіть зняли кіно
to Оксана
4159 дн. тому
Новинар був нецікавим! Ось чому він провалився. Плюс, українська мова там була жахлива. Писали майже суржиком. Це неможливо було читати. Тому причина не в українській мові видання як такій, а в якості контенту. Український Тиждень - прекрасний проект. Газета Коментарі (українською мовою) теж багато років успішно продається. Просто ці видання якісно зроблені. А Новинар був відстійним продуктом. Тому не треба цих безглуздих асоціацій!
Оксана
4159 дн. тому
Согласна, наши люди не готовы покупать журналы по 25-30 грн, тем более на украинском. Ну конечно тиражи будут раздувать, рассказывать рекламодателю что журнал продается, но быть этого не может. Новынар уже повыходил на украинском. Та же участь ждет и нг
Андрей
4159 дн. тому
Финансово убыточный проект, он никогда себя не окупит. Это невозможно в нашей стране. Поиграются и закроют
Вій
4159 дн. тому
прекрасно. Але чому знову журналістів набирають келейно?
Руслан
4160 дн. тому
Якщо українською - купувати буду, російськомовну версію - не купую і купувати не буду :)
Василь
4160 дн. тому
Коли можна буде оформити передплату?
Олег
4160 дн. тому
Мабуть це буде мій перший журнал, на який я підпишусь.
Олена
4160 дн. тому
Нарешті!
Лісник
4160 дн. тому
Неймовірно! Повідомлю друзям :) Все ж таки є в Україні притомні бізнесмени в медіагалузі.
Віктор 29
4160 дн. тому
Чудова новина. Обов'язково купуватиму.
Ігор
4160 дн. тому
Гарна новина.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду