Пшонку закликали особисто розібратися з побиттям тернопільського журналіста

10 Жовтня 2012
5835
10 Жовтня 2012
19:39

Пшонку закликали особисто розібратися з побиттям тернопільського журналіста

5835
Журналіста силоміць винесли із засідання сільради та нанесли йому тілесні ушкодження
Пшонку закликали особисто розібратися з побиттям тернопільського журналіста

Народний депутат Василь Деревляний просить генерального прокурора Віктора Пшонку взяти під особистий контроль справу щодо побиття журналіста видання «Інформаційний простір» Тараса Дяченка під час сесії сільської ради у селі Буцнів Тернопільського району Тернопільської області 28 вересня. Про це йдеться у зверненні депутата до генпрокурора від 10 жовтня, повідомляє Інститут масової інформації.

 

Інцидент із Тарасом Дяченком стався 28 вересня. Журналіст сидів і спостерігав за сесією сільської ради села Буцнів Тернопільського району. Коли дійшла черга до земельних питань, голова сільради запропонувала журналісту вийти. Проте він цього не схотів зробити. Тоді піднялися декілька депутатів, які винесли його за руки та ноги із приміщення, пошкодили відеореєстратор, нанесли журналісту тілесні ушкодження і в шарпанині порвали штани.

 

Прокуратура Тернопільського району проводить перевірку за заявою кореспондента з приводу перешкоджання його законній професійній діяльності під час проведення сесії.

 

У своєму зверненні до генпрокурора Василь Деревляний просить вжити заходів прокурорського реагування, спрямованих на відновлення порушених прав журналіста та недопущення у подальшому їх порушення. А також - притягнути винних осіб до відповідальності, встановленої чинним законодавством України.

 

Депутат зазначає, що журналіст, згідно із законом про інформацію, під час виконання професійних обов'язків має право здійснювати письмові, аудіо- та відеозаписи із застосуванням необхідних технічних засобів, за винятком випадків, передбачених законом.

 

Також, йдеться у зверненні депутата, журналіст має право безперешкодно відвідувати приміщення суб'єктів владних повноважень, відкриті заходи, які ними проводяться, та бути особисто прийнятим у розумні терміни їх посадовими і службовими особами.

 

Відповідні звернення пан Деревляний направив начальнику Управління МВС України в Тернопільській області Саку В.М. та начальнику Управління Служби безпеки України в Тернопільській області Вінницькому І.О.

 

Василь Деревляний балотується до Верховної Ради від об'єднаної опозиції «Батьківщина».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5835
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду