Гран-прі ОМКФ здобув британський фільм «Зломлені»

21 Липня 2012
6667
21 Липня 2012
21:43

Гран-прі ОМКФ здобув британський фільм «Зломлені»

6667
Гран-прі ОМКФ здобув британський фільм «Зломлені»

Третій Одеський міжнародний кінофестиваль оголосив імена переможців конкурсних програм. Про це повідомляє сайт форуму.

 

 

Володарем гран-прі став британський режисер Руфус Норріс. Його картину «Зломлені» відзначено статуеткою «Золотий Дюк» та грошовою винагородою у розмірі 15 тис. доларів.

 

У міжнародній конкурсній прогррамі - кілька пееможців. Приз за кращу режисуру отримали Бенуа Делепін і Гюстав де Керверн, режисери фільму «Революція» (Франція, 2012). Нагороди за кращу акторську роботу удостоєний акторський ансамбль фільму «Ляльковий дім» (Ірландія, 2012).

 

Найкращим фільмом ОМКФ-2012, згідно з рішенням Міжнародного журі, стала картина «В тумані» Сергія Лозниці (Німеччина, Росія, Латвія, Нідерланди, Білорусь, 2012). 

 

 

 

Також Міжнародне журі вручило два спеціальні призи. Нагороду «Дон Кіхот»,  отримав фільм українського режисера Валентина Васяновича «Звичайна справа» (Україна, 2012) із формулюванням «за крок до відродження українського кіно». Володар другого спеціального призу Міжнародного журі - фільм режисера Раду Юде «Все в нашій сім'ї» (Румунія, Нідерланди, 2012). Його відзначено «за свободу стилю і силу історії про повсякденне життя сучасної Румунії».

 

Решту переможців ОМКФ було визначено напередодні, 20 липня, на Ланжеронівському узвозі.  Найкращим фільмом Українського національного конкурсу члени журі Української конкурсної програми назвали картину «Чемпіони з підворітні» режисера Ахтема Сейтаблаєва.

 

Ще три картини було відзначено трьома спеціальними дипломами. Повнометражним фільмом, що здобув особливу увагу журі, став «Гамер» Олега Сенцова. Його було відзначено дипломом Міжнародної федерації кінопреси (FIPRESCI). Також дипломи здобули  короткометражні фільми: «День незалежності» Антоніни Ноябрьової та «Красива жінка» Олени Алімової.

 

Переможця пітчингу ОМКФ оголошував продюсер Влад Ряшин. Приз у розмірі 25 000 гривень від девелоперської компанії UDP здобув режисер Олег Сєнцов за проект кримінальної драми «Носоріг». Крім того, комісія пітчингу ОМКФ відзначила димпломом проект «Заручник» Георгія Делієва.

 

Цього року Міжнародне журі ОМКФ очолив кінокритик, довічно почесний президент ФІПРЕССІ Андрій Плахов (Росія). До складу міжнародного журі увійшли режисер, сценарист, продюсер Оліас Барко (Франція), кінорежисер Міхаль Боганім (Франція), актор Олександр Фелінг (Німеччина) та генеральний директор Київського міжнародного фестивалю «Молодість» Андрій Халпахчі (Україна).

 

Третій ОМКФ проходив у Одесі з 13-го по 21-ше липня.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://oiff.com.ua/ 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6667
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду