Журналісти «1+1» добилися скасування вироку людині, засудженій за злочин «пологівського маніяка»

13 Березня 2012
8581
13 Березня 2012
18:12

Журналісти «1+1» добилися скасування вироку людині, засудженій за злочин «пологівського маніяка»

8581
Журналісти «1+1» добилися скасування вироку людині, засудженій за злочин «пологівського маніяка»

Журналісти телеканалу «1+1» добилися скасування вироку засудженому у 2004 році Максиму Дмитренку за злочин, якого він не здійснював та в якому згодом зізнався Сергій Ткач, відомий як «пологівський маніяк». Сьогодні, 13 березня Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ скасував вирок. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив журналіст «1+1» Станіслав Ясинський.

 

Як розповів пан Ясинський «Детектор медіа», він займався цією темою з вересня 2011 року. У ТСН і «ТСН. Тиждень» вийшло загалом близько 10 сюжетів про справу Максима Дмитренка. «Ми вирішили зробити акцію "Звільніть людину", щоб показати, що медіа можуть зробити більше, ніж просто показувати, що відбувається в країні. Ми хотіли показати, що є небайдужі люди і що можна чогось досягти», - розповів він.

 

Спершу журналісти добивалися поновлення кримінальної справи Генеральною прокуратурою України. Потім після їхнього звернення розслідування під свій контроль взяла Адміністрація президента. ГПУ розслідувала справу три місяці та скерувала її до суду. Вищий спеціалізований суд вирок скасував і скерував справу на дорозслідування. «Це фактично формальність, і за тиждень-два Максим Дмитренко має вийти на волю», - каже пан Ясинський.

 

Журналіст має намір зустрічати героя своїх сюжетів і відстежувати його подальшу долю, намагатися допомогти в його соціалізації.

 

Як повідомляла ТСН, Максима Дмитренка засудили за злочин, здійснений у 2004 році «пологівським маніяком» Сергієм Ткачем (зґвалтування і вбивство 17-річної дівчини). Незважаючи на те, що кілька років тому справжній злочинець зізнався, Максим Дмитренко встиг відсидіти понад сім років за злочин, якого не здійснював.

 

Максим Дмитренко не єдиний, хто сидів за злочини «пологівського маніяка». За інформацією ТСН, у Запорізькій і Дніпропетровській областях міліціонери вибивали свідчення з невинних людей та ув'язнювали їх на тривалі строки.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8581
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Всеж таки
4429 дн. тому
Попри все, Стас-браво!
Шшш-танго
4429 дн. тому
Не заздріть. Стас - молодець.
Tutssi
4429 дн. тому
"Очень громкие заявления"!!! Те, кто хоть немножко понимает в этой тематике поймут. Про какие 2 недели Вы говорите? Человека давно признали не виновным и он ооочень долго сидит и будет (к сожалению) продолжать сидеть еще не мало. Эти все процедуры дорасследования и т.д. не дадут ему выйти на свободу так быстро, как заявляет господин Ясинский. Потому заявлять на всю страну - такие вещи не нужно. Пиар чистой воды. Да, повлияли немножко на "быстроту" на "контроль" всех, кого могли. Но не более. "Система" у нас еще "не поломанная" и потому такие громкие заявления ставят под сомнения профессионализм журналиста. Вот выпустили бы, тогда бы и взяли на себя Славу Героя-вызволителя, а так - сидите и молчите. Родственники этих осужденных итак в шоке от ожиданий.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду