Прокуратура Москви передумала викликати Венедиктова

15 Лютого 2012
6751
15 Лютого 2012
14:19

Прокуратура Москви передумала викликати Венедиктова

6751
Каже, відпала необхідність
Прокуратура Москви передумала викликати Венедиктова

Прокуратура вирішила не викликати головного редактора «Эха Москвы» Олексія Венедиктова у зв'язку з тим, що «відпала необхідність». Про це Венедиктов написав у Twitter, повідомляє «Українська правда».

 

«Міжрайонна Пресненська прокуратура передзвонила й заявила мені, що необхідність у приході за викликом відпала. Прокуратура відкликала виклик», - написав він.

 

Нагадаємо, раніше Венедиктов написав, що його викликають до прокуратури за скаргою мешканця Тамбова.

 

«Жителем Тамбова» виявився Олександр Філшер, який звернувся зі скаргою на статут радіостанції, пише  Газета.ру.

 

Філшер, який є членом партії «Яблуко», вважав дискримінаційним пункт статуту радіостанції, що забороняв співробітникам радіостанції бути членами політичних партій.

Він уточнив, що скаргу подав близько місяця тому, коли ще нічого не було відомо про перестановки в раді директорів радіо «Эхо Москвы».

 

Філшер каже, що добре запам'ятав фразу Венедиктова про те, що журналісти не можуть бути партійними, вимовлену ще п'ять років тому. Венедиктов тоді пояснював, що хотів уникнути конфлікту інтересів.

 

Як запевняє Філшер, йому неприємно, що прокуратура викликала головного редактора радіостанції наступного дня після того, як почався скандал з радою директорів.

 

Згідно зі статутом «Эха Москвы», Олексій Венедиктов керуватиме радіостанцією ще два роки - до чергових виборів головного редактора.

 

Олексій Венедиктов є головним редактором «Эха Москвы» з 1998 року, з 2007 року входить до ради директорів.

 

Нагадаємо, у січні 2012 року під час зустрічі з головними редакторами ЗМІ Володимир Путін зазначив Олексію Венедиктову, що не ображається, що «Эхо Москвы» поливає його «проносом зранку до вечора».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6751
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду