Мустафа Найєм провів першу iPhone-фотовиставку (ФОТО, ВІДЕО)

30 Грудня 2011
7164
30 Грудня 2011
15:15

Мустафа Найєм провів першу iPhone-фотовиставку (ФОТО, ВІДЕО)

7164
Мустафа Найєм провів першу iPhone-фотовиставку (ФОТО, ВІДЕО)

Журналіст Мустафа Найєм 29 грудня відкрив свою першу виставку фоторобіт - «Один суд часів Віктора Януковича». Усі світлини відзняті на iPhone.

 

Фотовиставка проходить у книжковій кав'ярні «Бабуїн». Її куратором став фотохудожник Віктор Марущенко.

 

На виставці представлені фото Мустафи Найєма, відзняті під час судових засідань  у Печерському суді у справі проти екс-прем'єр міністра Юлії Тимошенко. Більшість світлин раніше не публікувалась у зв'язку із забороною суду на проведення фото- та відео фіксації під час засідань. «Единственным свидетельством реальности тех закрытых заседаний стали квадратные черно-белые фотографии, снятые на iPhone» - пише журналіст у своєму блозі на «Українській правді».

 

За словами Мустафи Найєма, лейтмотивом експозиції став роман Франца Кафки «Процес». Зокрема, журналіст звертає увагу на таку цитату з роману Франца Кафки: «Защиту вообще хотят, насколько возможно, отстранить, вся ставка делается на самого обвиняемого. Просто весь процесс перешел в такую стадию, где никакой помощи уже оказать нельзя, где дело ведется в недоступных судебных органах и обвиняемый становится недоступным для адвоката... Нет сомнения, что за всем судопроизводством, стоит огромная организация. А то, что произошло - это всего лишь частный случай, и сам по себе он значения не имеет. Но этот случай - пример того, как разбираются дела очень и очень многих»

 

«Так случилось, что во время суда по делу Юлии Тимошенко я читал книгу Франца Кафки «Процесс». Чтобы попасть в суд приходилось вставать рано утром, а по возвращении до глубокой ночи писал судебные репортажи. В отличие от реального процесса, «Процесс» Кафки продвигался медленно - сквозь сон удавалось прочитать 10-20 страниц перед сном, - зазначає він- Иногда события в книге и в реальной жизни переплетались в одно целое - по смыслу, по настроению и, наконец, по отпечаткам».

 

Організація виставки обійшлася Мустафі Найєму орієнтовно у $1800, повідомив він mediananny.com.  

 

Відеопрезентація виставки:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото Павла Довганя

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7164
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Вася Пуп
4491 дн. тому
Дракон, все фотографии - собственность госдепа США, так что Вам их купить не получится ...
Drakon
4492 дн. тому
Мустафа Наем писать иконы со Св. Юлии и Св.Павла (партия "Громада" средины 90-х) не собирается? Парочку приобрёл бы охотно...
JFECH
4493 дн. тому
Фотографии интересные. А зачем их дешООООвым бюджетным фотошОООпом портить?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду