Уколов закликав прокуратуру реагувати на порушення прав журналістів у суді над Тимошенко

1 Грудня 2011
11642
1 Грудня 2011
18:11

Уколов закликав прокуратуру реагувати на порушення прав журналістів у суді над Тимошенко

11642
Уколов закликав прокуратуру реагувати на порушення прав журналістів у суді над Тимошенко

Прокуратура часто не знаходить складу злочину згідно зі ст. 171 Кримінального кодексу (перешкоджання журналістській діяльності). Але орган, який стежить за дотриманням законності в державі, може не чекаючи заяв порушувати кримінальні справи, приміром, за перешкоджання журналістам висвітлювати відкриту сесію міської ради. Про це сказав народний депутат Віктор Уколов під час наради членів парламентського комітету з питань свободи слова та інформації 1 грудня.

 

«В Одеській області і в Криму були випадки, коли журналістів не пустили на сесію, де розглядалося питання місцевого бюджету, і не було жодного протесту районного прокурора. Я направлю запит до Генеральної прокуратури з цього приводу», - сказав він.

 

За словами пана Уколова, мова йде не лише про якісь екстремальні випадки, а про те, що представники влади порушують закон «Про інформацію». На думку народного депутата, прокуратура повинна реагувати на перевищення службових повноважень і порушень закону місцевими органами влади чи самоврядування, або судами. «Сьогодні, наприклад, в суді над Тимошенко було пряме порушення закону про інформацію. Згідно із законом засідання суду мають бути відкриті. А тут суддя ухвалив рішення про те, що представники ЗМІ будуть дивитися трансляцію засідання не в залі суду, а в іншому приміщенні. Це означає, що в жодного телеканалу не буде якісної картинки. В цьому випадку суд порушив закон і підставив міліцію, яка стала заручником цієї ситуації. Давайте реагувати на такі порушення», - закликав Віктор Уколов прокуратуру.

 

На екстреному засіданні Комітету 1 грудня планувалося розглянути питання, пов'язані з убивствами представників мас-медіа фотокореспондента Віталія Розвадовського та керівника кіровської телерадіокомпанії КТК Сергія Лободи. Але через відсутність кворуму члени комітету, заслухавши інформацію, так і не змогли ухвалити жодного рішення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11642
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду