Типові угоди «Зеонбуду» для Нацради створювалися на комп’ютері Порохняка? (ОНОВЛЕНО)

7 Листопада 2011
15696
7 Листопада 2011
12:53

Типові угоди «Зеонбуду» для Нацради створювалися на комп’ютері Порохняка? (ОНОВЛЕНО)

15696
Типові угоди «Зеонбуду» для Нацради створювалися на комп’ютері Порохняка? (ОНОВЛЕНО)

Генеральний директор каналу ТВі Микола Княжицький стверджує, що типові угоди мовників з оператором багатоканальних мереж МХ-1, МХ-2, МХ-3, МХ-5 компанією «Зеонбуд», які 15 квітня 2011 року затвердила Національна рада з питань телебачення і радіомовлення, були створені на комп'ютері голови правління телеканалу «Інтер» Ярослава Порохняка. Про це він написав у своєму блозі на «Українській правді».

 

«Для того, щоб в цьому переконатися, достатньо зайти на сайт Національної ради,знайти Рішення 825 від 15 квітня та скачати розміщену там Угоду з "Зеонбудом" і подивитися "Властивості" розміщених там файлів PDF. Автор документів - Ярослав Порохняк», - пише пан Княжицький.

 

 

Зазначимо, що зараз на сайті Нацради неможливо скачати типові угоди - додатки до рішення № 825 і перевірити властивості цих документів.

 

Голова Національної ради Володимир Манжосов пояснив «Детектор медіа» відсутність документів на сайті технічними негараздами у зв'язку із запуском оновленої версії сайту: «Лариса Михайлівна (Мудрак) казала, коли презентувала зміни на сайті, що деякий час іще можливі якісь перепони доступу до сайту у зв'язку із тим, що він доопрацьовується».

 

Водночас він не захотів коментувати інформацію з блогу Миколи Княжицького, яку називає вигадкою. Зазначив лише, що проект типової угоди надійшов до Нацради на затвердження від компанії «Зеонбуд».

 

«Детектор медіа» також попросила Ярослава Порохняка прокоментувати інформацію пана Княжицького. «Я получал проект типового договора и вносил в него определенные правки. Некоторые из них были учтены, некоторые - нет. Как я мог оказаться в авторах данного документа, я не знаю», - відповів пан Порохняк.

 

Після публікації новини «Детектор медіа» отримала ще й коментар прес-служби Національної ради. У ньому Нацрада заявляє, що «користувачі, які спілкуються із Національною радою за допомогою електронної пошти, не можуть вважатися авторами офіційних документів, що розміщені на сайті Національної ради».

 

Прізвище Порохняк у властивостях pdf-файлу з текстом типової угоди в прес-службі регуляторного органу пояснили тим, що під час підготовки договору проект був розповсюджений серед низки телевізійних менеджерів із метою внесення змін і доповнень до нього. «Пропозиції до Національної ради надходили різними каналами зв'язку, в тому числі електронною поштою. Тому у фінальному тексті могло стояти будь-яке інше прізвище», - йдеться в коментарі прес-служби.

 

Крім того, Нацрада нагадує про проблеми функціонування сайту, на якому в цей час відбувається технічне оновлення та переїзд на новий сервер. Нині типові угоди вже знову доступні для перегляду або завантаження.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15696
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
..
4554 дн. тому
Что-то слабо верится, что Нацсовет советовался с топ-менеджерами каналов по поводу этого договора. А в то, что его писал Порохняк - очень даже верится.
Squall
4555 дн. тому
Все можно скачать, просто у Нацсовета уже неделю сайт работает с перебоями
Влад
4555 дн. тому
Зазначимо, що зараз на сайті Нацради неможливо скачати типові угоди - додатки до рішення № 825 і перевірити властивості цих документів. Уже можно покрайней мере у меня открывается любуйтесь http://img651.imageshack.us/img651/972/3758137112011.jpg
Самсоненко
4555 дн. тому
ну пристали до Порохняка, може у нього халтурка на Зеонбуді? а по ночам він іще і вишиває
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду