З 1 жовтня у київському метро не продаватимуть пресу

15 Вересня 2011
9917
15 Вересня 2011
17:46

З 1 жовтня у київському метро не продаватимуть пресу

9917
З 1 жовтня у київському метро не продаватимуть пресу

З 1 жовтня КП «Київський метрополітен» планує припинити дію договорів на розміщення засобів пересувної торгівлі. Про це співробітники Київського метрополітену попередили розповсюджувачів преси, повідомляється у спільному листі кількох організацій (Фонду підтримки незалежної преси, ТОВ «Інформторгсервіс», ТОВ «Юнікорн», Правозахисного комітету підприємців метрополітену), який надійшов на адресу «Детектор медіа».

 

Як зазначається у повідомленні, підставою нібито стало розпорядження голови КМДА Олександра Попова № 1601 від 03.09.2011р., яким скасовано дію розпорядження № 19.08.2009р. «Про впорядкування розміщення пересувних об'єктів торгівлі на території КП «Київський метрополітен». Таким чином, розповсюдження преси в метрополітені опинилося за межами правового поля.

 

«Разом з демонтажем мережі кіосків преси на вулицях міста, який набуває усе більших масштабів, ситуація стає просто катастрофічною. За кіоски, які ще залишилися, встановлена непомірно висока ціна для реалізаторів такого малоприбуткового товару як преса. Керівництво КМДА неодноразово заявляло про свою підтримку розповсюджувачів преси на словах, але в нормативних актах, що приймаються владою Києва, все навпаки, - зауважують торговці пресою.

 

Вони нагадують, що Управління транспорту КМДА розробило проект рішення «Про розташування пересувних об'єктів торгівлі в КП "Київський метрополітен"», поте цей проект неприйнятний для розповсюджувачів преси, оскільки «спрямований на подальше перетворення метрополітену в "ринок", але вже без преси». Розповсюджувачі преси не витримають конкуренції по орендній платі з реалізаторами більш рентабельної продукції, пояснюють розповсюджувачі.

 

«Таким чином порушується конституційне право громадян на свободу доступу та отримання інформації», - впевнені вони.

 

«Детектор медіа» звернулася до прес-служби КП «Київський метрополітен» із проханням прокоментувати ситуацію. У прес-службі сказали, що не можуть цього зробити, і порідили написати запит до керівництва підприємства.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9917
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
То же самое в Крыму
4617 дн. тому
Последнее впечатление: была только вчера и позавчера в поездке по восточному побережью Крыма. Где-то еще как-то, а в Судаке туристы просто воют: всякие книжонки купить пожалуйста, а газет нигде, хоть шаром покати, по крайней мере, на мыслимом расстоянии от пляже. Люди в ауте/ У кого машины, ездят в Феодосию, Симферополь, только за прессой, есть киоск и маленький магазин на пляже в Коктебеле. А у кого машин нет, те без прессы
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду