Радіо «Промінь» переорієнтовується суто на українську музику

2 Вересня 2011
8517
2 Вересня 2011
13:11

Радіо «Промінь» переорієнтовується суто на українську музику

8517
Другий канал НРКУ змінює концепцію
Радіо «Промінь» переорієнтовується суто на українську музику

5 вересня Другий канал Національної радіокомпанії України - «Промінь» - стартує з новою концепцією мовлення: в ефірі буде тільки українська музика. Про це «Детектор медіа» повідомив генеральний директор НРКУ Тарас Аврахов.

 

В рамках нової концепції «Промінь» позиціонує себе як «якісне радіо всеукраїнського рівня, яке в основу основ кладе українську музику». В ефірі буде як сучасна музика, так і пісні української радянської естради.

 

Нова концепція буде проанонсована серією іміджевих промо-роликів під загальним слоганом «Слухай українське!».

 

За словами директора ТО «Промінь» Романа Коляди, музичне наповнення на 95% складатиметься з вітчизняного музичного продукту. Решта 5% потрібні, щоб, з одного боку, бачити місце української музики у світовому контексті, а з іншого - у багатьох програмах часто виникає потреба в музичному ілюстративному матеріалі іноземного походження, для таких і робиться цей виняток.

 

Більшість просвітницьких і соціальних інтерактивних програм продовжать виходити в ефір, але в дещо оновленому вигляді. Окрім цього, «Промінь» започатковує новий формат «Промінь.Онлайн». «Це три години мовлення на день, які на повну потужність будуть використовувати сучасні комунікації для спілкування зі слухачами і формування змістовної частини програми за їхньої безпосередньої участі», - зазначив Роман Коляда.

 

За словами Тараса Аврахова, співвідношення музики та розмовних програм в ефірі «Променя» приблизно рівне - 50 на 50.

 

«Ми будуємо стосунки з вітчизняними музикантами з позиції, що саме радіо "Промінь" може зробити для виконавця, аби якісного конкурентноспроможного вітчизняного музичного продукту стало більше. Музиканти можуть розраховувати не тільки на появу  в ефірі своїх творів. "Промінь" збільшує кількість гостьових програм, героями яких будуть саме вітчизняні виконавці», - додала головний редактор ТО «Промінь» Вікторія Польченко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8517
Читайте також
23.09.2011 13:46
Мар'яна Закусило
24 298
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Mike
4628 дн. тому
знайшов ше в неті:) хлопці, хочу з вами працювати, якщо ви насправді знаєте, що робити, бо я теж знаю, ну дуже небагато:)
Sasha
4628 дн. тому
"Промінь" на СХ можна слухати лише у Києві, Київській та прилеглих областях на 783 кГц і більше ніде. Також є ФМ-частота на Волині і нічний ефір на Закарпатті, у Києві на 105 ФМ - 5 год. на добу. А загалом по Україні "Промінь" можна слухати лише по проводовій мережі на Другому каналі УР-2 і все.
несторонній
4628 дн. тому
Тільки одна невеличка проблемка - де Промінь можна почути? Київську ФМ-частоту 105 віддали першому каналу нацрадіо, середні частоти навіть самі співробітники запам"ятати невзмозі, по Україні теж потрібно бути особливим фанатом, щоб знайти... шкода ((( там, справді, є що слухати. знаю
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду