«Україна» стала засновником ІТК, GroupM – членом

30 Червня 2011
9355
30 Червня 2011
13:16

«Україна» стала засновником ІТК, GroupM – членом

9355
«Україна» стала засновником ІТК, GroupM – членом

Телеканал «Україна» отримав статус засновника галузевої асоціації «Індустріальний телевізійний комітет». Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

Членом ІТК телеканал «Україна» був з листопада 2005 року.

 

«Робота в складі засновників ІТК дасть нам можливість активно брати участь у розвитку ринку, шукати ще більш ефективні форми взаємодії між усіма його учасниками та державними органами, реально брати участь у прийнятті ключових рішень щодо розвитку ринку», - переконана директор телеканалу Марина Миргородська. За словами Катерини Лапшиної, голови наглядової ради ТОВ «Медіа Група Україна», новий склад засновників ІТК максимально повно відображає ситуацію на ринку та створює можливості для його розвитку і росту.

 

Зауважимо, засновники асоціації мають більше прав при голосуванні у загальних зборах. Розмір вступних внесків для засновників-телеканалів складає 4000 грн, для засновників-рекламних агентств та рекламодавців - 2000 грн, для членів (незалежно від категорії) - 50 000 грн. Розмір щоквартальних внесків для засновників визначається після прийняття бюджету (як правило, на рік) з урахуванням загальної суми бюджету. Розмір щоквартальних внесків для членів асоціації складає 15 000 грн. Інформація про права та обов'язки членів та засновників асоціації розміщена на сайті ІТК.

 

За словами виконавчого директора ІТК Катерини Котенко, у засновників асоціації набагато більше повноважень та обов'язків, ніж у членів: «До компетенції членів в основному відносяться: затвердження основних перспективних напрямів діяльності асоціації та розробка пропозицій щодо вдосконалення законодавчих актів стосовно телебачення та реклами. Також у  членів менше зобов'язань по фінансуванню діяльності асоціації, загалом вони сплачують тільки членські внески - 15 000 грн на квартал. Іноді між членами також розподіляються зобов'язання по фінансуванню окремих проектів асоціації, якщо члени ІТК до цього готові».

 

За присвоєння «Україні» статусу засновника ІТК проголосував 23 червня.

 

Також у цей день, за інформацією прес-служби асоціації, членом ІТК стала медіагрупа GroupM, яка представлена в Україні трьома медіаагенціями: Mindshare, Mediaedge:cia і MediaCom. Олександр Комаров, CEO GroupM в Україні, Білорусі і Молдові, зазначив, що вступ до ІТК є логічним кроком для компанії, оскільки український медіаринок є ключовим для групи в СНД. «Участь в ІТК для GroupM  - це можливість представляти інтереси рекламної групи та наших клієнтів в рамках провідної галузевої асоціації, це можливість впливати на те, як розвивається галузь, це можливість брати участь у формуванні здорових економічних взаємовідносин між ключовими сторонами: державою, телебаченням та рекламною галуззю», - переконаний він.

 

«Метою ІТК є єдина та об'єктивна система телевізійних вимірювань, а це відповідно вимагає балансу інтересів продавців та покупців ТВ реклами та репрезентативності гравців ринку. Оновлена структура ІТК значно точніше відповідатиме цілям існування асоціації та ринковій ситуації. Сьогодні ми як ніколи раніше розуміємо, наскільки важливо об'єднати всіх потужних гравців індустрії для вирішенні спільних завдань», - наголосив голова Індустріального Телевізійного Комітету Олег Попенко.

 

Нагадаємо, на сьогодні засновниками ІТК є: телеканали «Інтер», «1+1», СТБ, ICTV, Новий канал, «Тоніс», «Україна», медіагрупи Publicis Groupe Media, Media Direction Ukraine та «АДВ Україна».

 

Членами ІТК є: телеканали ТЕТ, М1, М2, К1, НТН, рекламодавці Procter&Gamble, Unilever, Coca-Cola, медіагрупи Media Arts Group Ukraine та GroupM.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9355
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду