Блогеру погрожують за відео донецького губернатора на шикарній машині (ДОПОВНЕНО)

2 Червня 2011
16118
2 Червня 2011
18:04

Блогеру погрожують за відео донецького губернатора на шикарній машині (ДОПОВНЕНО)

16118
Блогеру погрожують за відео донецького губернатора на шикарній машині (ДОПОВНЕНО)

Блогеру Миколі Сухомлину після публікації на його сторінці у Facebook відео з автомобілем донецького губернатора, почали погрожувати, а 1 червня видалили його профіль у цій соцмережі, пише «Українська правда».

 

17 травня пан Сухомлин, у відповідь на пропозицію донецького губернатора Анатолія Близнюка до людей «скинутися» на дороги, опублікував на своїй сторінці у Facebook відео журналіста Олексія Мацуки, на якому видно, що Близнюк їздить на «Мерседесі» S-класу з шикарним тюнінгом, вартість якого починається від 700 тисяч гривень.

 

Це відео ретранслювали ЗМІ - і наступного ж дня Микола  Сухомлин, за його словами, отримав «приватну рекомендацію» видалити відео, а також «утихомирити свій запал відносно українських політиків».

 

Незабаром, за словами блогера, йому телефонувала невідома людина і повідомила, що на нього знайдуть управу.

 

«Протягом тижня особисті повідомлення на Facebook містили ту чи іншу погрозу. Цього разу невідомі з тимчасових акаунтів погрожували заблокувати мій профіль у соціальній мережі й вжити заходів для подальшого "недопущення поширення інформації, яка ганьбить українських політиків"», - повідомив пан Сухомлин.

 

1 червня його профіль на Facebook був вилучений адміністрацією соціальної мережі, зазначає пан Сухомлин. За його словами, його профіль був «одним із найбільш читаних», протягом двох років він щодня публікував там десятки авторських політичних анекдотів, карикатури, відеоролики, які пародіюють український політикум.

 

У коментарі «Детектор медіа» Микола Сухомлин розповів, яким чином опоненти добилися видалення його профілю. За його словами, вони скористалися системою, коли адміністрації соціальної мережі можна скаржитися на публікації, що здаються образливими або такими, що містять плагіат чи погрози. Якщо накопичується багато таких скарг, адміністрація видаляє акаунт.

 

«Скарги надходили поступово, але особливо активно - після появи відео з автомобілем Анатолія Близнюка. Загалом скарг було близько 15. Адміністрація зазвичай не перевіряє достовірність скарг, а просто видаляє такий контент», - розповів він. За словами пана Сухомлина, скарги стосувалися здебільшого політичних карикатур, але разом з тим і двох його особистих фотографій.

 

«Політичний гумор я друкую не перший рік. Були незадоволені, було багато емоційних дзвінків, але ми завжди знаходили порозуміння», - зазначив він і додав, що цього разу активність опонентів вийшла за межі після того, як на його сторінку у Facebook послалася «Українська правда».

 

Микола Сухомлин уже завів новий профіль у Facebook. Водночас він сподівається відновити видалений і вже написав два офіційні листа до адміністрації соціальної мережі. Утім, процес відновлення акаунту може тривати досить довго, оскільки у Facebook єдина електронна адреса, на яку звертаються з такими проханнями.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16118
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Максим
4718 дн. тому
Роман Шрайк виявився звичайнісіньким плагіатором, що б"ється "за правду". А я ще сумнівався в цьому... Прикро. Тут написано більше ніж переконливо. http://h.ua/story/333116/
Юрій Фінклер
4727 дн. тому
А від банди можна чекати чогось іншого? Людина, що стає на шлях незаангажованого блогерства, повинна бути готова до "донецьких" правил гри.
!
4728 дн. тому
Пане Миколо, викладіть, будь ласка, це відео в Youtube. А інтернетівська спільнота допоможе його розмножити по різних акаунтах. Всіх не видалять! Тримайтеся!
д орру
4728 дн. тому
Йдеться не про багацтво а про підлі методи боротьби, які дозволяє собі влада.
d_orr
4728 дн. тому
Много пафоса. Близнюк отчитался о доходах. Он -- человек не бедствующий и может себе позволить такой автомобиль
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду