У Китаї заборонили фільми про подорожі в часі

14 Квітня 2011
4429
14 Квітня 2011
14:23

У Китаї заборонили фільми про подорожі в часі

4429
Бо такі стрічки демонструють неповагу до історії
У Китаї заборонили фільми про подорожі в часі

Центральне бюро КНР з питань кіно, радіо і телебачення вирішило, що «не варто заохочувати постановки про подорожі у часі», оскільки вони «демонструють неповагу до історії». Про це повідомляє УНН з посиланням на іноземні ЗМІ.

 

Телесеріали та фільми про «машини часу» дуже популярні у Китаї. Практично всі вони використовують один і той самий сюжетний хід: персонажі мандрують у минуле і майже ніколи - у майбутнє, де зустрічаються з реальними історичними постатями.

 

«Зараз подорожі у часі - популярна тема в серіалах і кіно, але зміст таких творів, а також їх подача вельми сумнівні. Більшість з них повністю вигадані і не відповідають історичним реаліям. Продюсери і сценаристи занадто легковажно ставляться до серйозної історії, і це не варто заохочувати», - пояснив причини заборони кінокритик і журналіст Раймонд Чжоу Лімін. За його словами, «в основному такі твори не ґрунтуються на наукових творах, а користуються ними як приводом для коментування поточних подій».

 

До подорожей у часі, описаних у літературі і театральних постановках, китайські чиновники претензій не висловили.

 

За перші три місяці 2011 року влада Китаю вже заборонила показувати в кіно тих, хто палить цигарки, а також «зайву розкіш» (щоб зорієнтувати жителів на продукцію власного виробництва»), пише Openspace.ru.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4429
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду