Депутат і журналіст Іван Лисенко подав до суду на правоохоронців і голову ДВК

4 Листопада 2010
12538
4 Листопада 2010
18:00

Депутат і журналіст Іван Лисенко подав до суду на правоохоронців і голову ДВК

12538
Депутат і журналіст Іван Лисенко подав до суду на правоохоронців і голову ДВК

Засновника інформаційної агенції «Правиця», депутата Бучанської міської ради і кандидата в депутати Івана Лисенка побили беркутівці, забрала міліція, а за рішенням суду дві доби тримали під вартою в Іванкові Київської області - за те, що він виявив грубі порушення закону в день виборів. Про це депутат і журналіст розповів під час прес-конференції «Системна фальсифікація виборів у місті Буча та бездіяльність правоохоронців» в УНІАНі 4 листопада.

 

 


 

Беркутівці примусово виводять Івана Лисенка з дільниці

 

«Фальсифікація виборів у Бучі розпочалася із самого ранку 31 жовтня. Ми склали велику кількість актів про порушення, а саме: підкуп виборців, фальшиві бюлетені, голосування осіб, які зареєстровані в інших областях тощо. Але голова дільничної виборчої комісії № 3002 не захотіла підписати жоден з них. Коли ж закінчилося голосування, то на дільниці, яка, до речі, знаходилася в приміщенні міської ради разом з ТВК, окрім членів комісії перебували 52 спостерігачі і довірені особи та велика кількість правоохоронців на чолі з начальником Бучанського міського відділу міліції», - розповів Іван Лисенко.

 

 


 

Після закриття дільниці на декілька секунд вимкнулося світло і до приміщення забіг невідомий зі стосом бюлетенів

 

Підрахунок голосів не могли розпочати кілька годин, оскільки не вистачало понад 150 корінців бюлетенів. Коли ж Іван Лисенко виявив велику кількість скручених бюлетенів одного кольору і звернув на це увагу правоохоронців, то вони замість того, щоб припинити фальсифікацію, побили його і насильно відвезли до Ірпінського відділу міліції. За рішенням суду його затримали на дві доби і протримали під вартою в Іванкові за 100 кілометрів від Бучі.

 

Для того, щоб мати змогу доносити альтернативну точку зору, оскільки через комунальний ЗМІ «Бучанські новини» це майже не вдається зробити, Іван Лисенко заснував інформаційну агенцію «Правиця» та газету «Громадське суспільство». Він також є постійним автором декількох інтернет-видань, в тому числі й «Української правди».

 

Лисенко вважає, що влада спеціально його нейтралізувала на декілька днів і заслала подалі від Бучі, щоб він не зміг зафіксувати порушення. За його словами, він подав до суду на правоохоронців за побиття, а також на них і голову ДВК за бездіяльність щодо фактів порушення виборчого законодавства.

 

«Детектор медіа»

 

Фото надані Іваном Лисенком

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12538
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду