Міліція затримала Тетяну Монтян (ДОПОВНЕНО)

21 Жовтня 2010
10477
21 Жовтня 2010
16:32

Міліція затримала Тетяну Монтян (ДОПОВНЕНО)

10477
Міліція затримала Тетяну Монтян (ДОПОВНЕНО)

Адвоката і ведучу тижневика «Рабіндранадтагор» на ТВі Тетяну Монтян затримали представники міліції. Нині вона перебуває у КПЗ Подільського райвідділу міліції Києва. Про це пані Монтян повідомила у своєму блозі на сайті «Української правди».

 

«Ну все, мене закрили! Сиджу в абізянніку Подольського райвідділу міліції Києва. Телефон майже розряджено. Розпорядження про затримання віддав особисто начальник райвідділу», - зазначено у повідомленні.

 

У коментарях ТК Тетяна Монтян зазначила: «Мене затримали за спробу захистити свою клієнтку: щоб її не вбивали як собаку, не тягнули за ноги. Жінку спіймали на вулиці, затягнули в Подільський райвідділ без будь-якого пред'явлення звинувачень, без складання протоколу. Побили, причепили наручники. Три години я тут простояла як її адвокат, намагаючись до неї дістатися. Мене туди не пустили. Коли жінку почали виводити з райвідділку, її чоловік влаштував бійку з міліцією, намагаючись з'ясувати, куди її тягнуть, за що, і вимагав пред'явити хоч якісь документи. З'явився заступник начальника (Подільського райвідділу міліції Києва - ТК). В цей час жінка втратила свідомість. Її за ноги потягнули по коридору».

 

Саму ж юристку, за її словами, затримали без будь-яких пояснень: «Через те, що я почала обурюватися, пред'явила звинувачення, представилася як адвокат і вимагала пояснень того, що діється, він віддав наказ кинути мене у КПЗ. Ось тут я і сиджу, а вони розповідають журналістам, що мене тут немає».

 

Сьогодні, 21 жовтня, о 14:23  у своєму блозі пані Монтян повідомила:  «Мою клієнтку Родменок Марію Єгорівну незаконно утримують прикованою наручниками до батареї, не допускаючи до неї мене - її адвоката, та піддаючи фізичному насильству з боку шести міліціонерів Подільського райвідділу міліції в Києві».

 

Згодом керівник Центру громадських зв'язків головного управління МВС у місті Києві Володимир Поліщук у коментарі ТК зазначив, що Тетяну Монтян затримали через дрібне хуліганство: «Проти Монтян складається адмінпротокол за звинуваченням у дрібному хуліганстві - висловлювалася екзотично, як вона вміє це робити».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10477
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
mentbuster
4951 дн. тому
10 хвилин тому показали на new one
Idle-pro
4951 дн. тому
Тетяно - тримайся. А як звати заст.нач. подільського райвідділу міліції? А як ти передала цей лист?
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
4951 дн. тому
"Сподіваюсь, що яйця деяких мєнтів райвідділу надовго збережуть тепло моїх натренованих ніг» - а коли міліцейські яйця мали запам'ятовувати це тепло - до затримання чи під час нього? Якщо до, то це могло стати формальним приводом для затримання. Яйця могли помилково сприйняти цей дружній жест поваги і симпатії як прояв злісної непокори співробітникам првоохоронних органів чи навіть напад на них. Якщо це сталося до затримання, то тоді дії міліції ще можна зрозуміти, адже вони вочевидь користувалися такою логікою: які ж ми правоохоронці і що ми можемо охороняти, якщо не в змозі оборонити свої яйця?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду