Генпрокуратуру цікавлять джерела «Української правди»

30 Вересня 2010
26901
30 Вересня 2010
14:17

Генпрокуратуру цікавлять джерела «Української правди»

26901
Генпрокуратуру цікавлять джерела «Української правди»

Генпрокуратура відібрала пояснення у головного редактора «Української правди» Олени Притули щодо публікації постанови про притягнення Олексія Пукача до кримінальної відповідальності, повідомляє інтернет-видання «УП».

 

Представників Генпрокуратури цікавили обставини появи публікації «Висновок слідства: Кравченко замовив убивство Гонгадзе. Документ».

 

Зокрема, слідчого цікавили джерела отримання «Українською правдою» постанови про притягнення Пукача за додатковою статтею - убивство Георгія Гонгадзе на замовлення.

 

Саме в цій постанові замовником убивства Гонгадзе названо Юрія Кравченка.

 

Нагадаємо, стаття 26 закону «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні» дає право журналісту на «збереження таємниці авторства та джерел інформації, за винятком випадків, коли ці таємниці обнародуються на вимогу суду».

 

За інформацією «Української правди», зараз розглядається питання про порушення кримінальної справи за розголошення таємниці слідства.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26901
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду