ЗМІ до 20 вересня повинні встановити розцінки для проведення передвиборної агітації

20 Вересня 2010
17228
20 Вересня 2010
10:36

ЗМІ до 20 вересня повинні встановити розцінки для проведення передвиборної агітації

17228
ЗМІ до 20 вересня повинні встановити розцінки для проведення передвиборної агітації

Згідно з п.4 ст 50 Закону України  «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» розцінки вартості одиниці друкованої площі та одиниці ефірного часу для проведення передвиборної агітації встановлюються відповідними ЗМІ не пізніше як за 40 днів до дня виборів. Цей термін спливає саме 20 вересня.

 

Розцінки встановлюються у розмірі, який не може перевищувати середньоарифметичного значення ціни за комерційну рекламу за перші три квартали року, що передує року проведення чергових місцевих виборів. «При цьому ЗМІ можуть розрахувати такі розцінки вартості одиниці друкованої площі чи ефірного часу окремо для робочих днів і окремо для вихідних та святкових днів, а також окремо для різних за кількістю потенційної аудиторії періодів ефірного часу чи друкованої площі», - зазначається у законі. Розцінки, встановлені ЗМІ, не може бути змінено протягом виборчого процесу. Крім того, ЗМІ не може надавати знижки чи встановлювати надбавки на оплату суб'єктам виборчого процесу.

 

Якщо ЗМІ зареєстрований у строки, що не дають змоги визначити середньоарифметичне значення ціни за комерційну рекламу за перші три квартали, тоді розцінка вартості встановлюється на підставі даних за весь період їх діяльності. У таких випадках розміри розцінок не можуть перевищувати розміри розцінок відповідно газети «Голос України» для друкованих ЗМІ, НТКУ і НРКУ для телерадіоорганізацій.

 

У законі не йдеться про те, що ЗМІ зобов'язані повідомляти про розміри розцінок ЦВК або ТВК. За словами секретаря НСЖУ Тетяни Котюжинської найкраще було б, щоб ЗМІ самі оприлюднили свої розцінки на передвиборчу агітацію. «ЗМІ не зобов'язані оприлюднювати, але краще було б, якби вони це зробили, наприклад, вивісили розцінки на сайті. Тоді кожен суб'єкт виборчого процесу зможе з ними ознайомитися», - сказала Котюжинська.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17228
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Guest
4989 дн. тому
Тому що середньозважений розраховувався за спеціальною формулою,тоді як середбноарифметичний - це сума цін за 3кв. поділена на к-ть цих сум. або a+b+c+.._x/ n(a+b+c...+x)
OLENA
4992 дн. тому
Чому раніше середньозважений показник, на сьогодні - середньоарифметичний? В чому різниця???
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду