Кабмін хоче знати, які політичні погляди у редакторів комунальних ЗМІ

13 Вересня 2010
20791
13 Вересня 2010
16:47

Кабмін хоче знати, які політичні погляди у редакторів комунальних ЗМІ

20791
Кабмін хоче знати, які політичні погляди у редакторів комунальних ЗМІ

Керівники місцевих органів самоврядування розіслали листи комунальним ЗМІ з вимогою підписати типову угоду, якою зобов'язують головних редакторів письмово повідомляти про свої політичні погляди. Цю інформацію «Обкому» ТК підтвердив головний редактор газети Сумської міськради «Суми і сумчани», депутат Сумської міськради Микола Чернотицький

 

«Типова угода зобов'язує всіх головних редакторів у місячний термін повідомляти засновникам видання про своє членство в політичних партіях і громадських організаціях. Крім того, в угоді є така вимога "у випадку зміни власних поглядів редактор повинен негайно письмово повідомляти про це власника"», - сказав Микола Чернотицький.

 

За словами головного редактора, облдержадміністрація в листі пояснює свої дії виконанням доручення Кабміну.

 

Як писала ТК, НСЖУ вважає, що місцева влада переробляє типову форму редакційної угоди між засновником (співзасновниками) засобу масової інформації та його редакцією щодо гарантій невтручання у редакційну політику, чим грубо ігнорує доручення прем'єр-міністра України. 

 

«Після наради НСЖУ, в якій взяв участь Микола Азаров, прем'єр-міністр дав доручення Держкомтелерадіо, Мін'юсту спільно з НСЖУ розробити проект типової угоди про невтручання в редакційну політику. Ми такий проект підготували, але Держкомтелерадіо розіслало свій, без врахування наших пропозицій. До нас тепер масово надходять скарги від редакторів комунальних газет», - зазначила юрист НСЖУ Тетяна Котюжинська.

 

Голова Держкомтелерадіо Юрій Плаксюк у коментарі ТК сказав, що не знає, про які листи йдеться. «Держкомтелерадіо розіслало тільки рекомендації як захистити ЗМІ від втручання в редакційну політику», - зауважив пан Плаксюк.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20791
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
manukyan
4993 дн. тому
Реставрация кучмовского маразма идет полным ходом.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду