Нацрада погодила проект плану, який не прискорить впровадження «цифри»

6 Вересня 2010
25072
6 Вересня 2010
08:02

Нацрада погодила проект плану, який не прискорить впровадження «цифри»

25072
Нацрада погодила проект плану, який не прискорить впровадження «цифри»

Національна рада на засіданні 3 вересня погодила проект розпорядження Кабінету Міністрів України «Про затвердження плану заходів з виконання у 2010-2011 роках Державної програми впровадження цифрового телерадіомовлення».

 

Документ надісланий на погодження Нацраді повторно, після попереднього узгодження на спільній міжвідомчій нараді представників державних органів, що відбулася 21 липня у Державній адміністрації зв'язку.

 

Після того, як Нацрада проголосувала за погодження проект плану, перший заступник голови Нацради Оксана Головатенко запропонувала послухати зауваження та пропозиції генерального директора НВП «Квант-ефір» Івана Омелянюка - фахівця з цифрового телебачення.

 

Пан Омелянюк розкритикував документ, який, на його думку, нічого не дасть для прискорення впровадження цифрового телебачення. Він запропонував додати до нього такі пункти:

- розробити поетапний план вимкнення аналогового сигналу, і зробити відповідальним Український державний центр радіочастот або Національну раду;

- доручити Українському державному центру радіочастот видати частотні присвоєння для мультиплексів МХ-2 і МХ-3, щоб Національна рада визначила провайдерів, і мультиплекси почали роботу.

 

Окрім цього, Іван Омелянюк запропонував виключити пункт про проведення натурних тестових випробувань, які вже проводилися у 2007 і 2008 роках, були виділені 9 млн гривень. «Зараз уже іде синхронне мовлення в Києва, Житомирській і Одеській областях. Які натурні випробування? Краще пустити ці кошти на реальне мовлення», - додав він.

 

«Якщо цей план буде затверджено, то нічого не буде зроблено. Все перенесеться на наступний рік», - резюмував експерт.

 

Начальник управління науково-технічного і частотного розвитку Нацради Тамара Мироненко зауважила, що в проекті вже містився план поетапного вимкнення аналогового мовлення, відповідальним за який була Національна рада. Але юристи Кабміну виключили всі заходи, де Національна рада є першим виконавцем, тому що уряд не може давати доручення напряму Нацраді, і регулятору запропонували всі ініціативи виносити на розгляд Міжвідомчої координаційної ради при Кабінеті Міністрів.

 

Члени Національної ради попросили Івана Омелянюка сформулювати його пропозиції письмово. «З усіма пропозиціями ми будемо виходити на Міжвідомчу координаційну раду», - пообіцяла Оксана Головатенко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25072
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Serhiy1970
4990 дн. тому
А сам план развития можно где-нибудь почитать ? Интересует по датам, что и когда будет делаться ?
dandy
4991 дн. тому
если нацрада - это шустер лайв, то коментарий омелянюка не правда скрипина, а сериал глухарь
Шуваловский
4991 дн. тому
Какие клоуны такой и цирк. Но они все погодылы. А шо они знают шоб погоджуваты. Пролезли по блату и корчат крутых. Вообше шо они там делают на наши налоги
scorpionsky
4991 дн. тому
А воз и ныне там!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду